En god helg starter med en god fredagsmiddag, og denne oppskriften skuffer ikke! Her går vi "all in" med vårt favorittkrydder, Ay-Cajun-ba, og du kan allerede høre hvor godt det smaker. Cajunpanert kylling servert med krydrede og ovnsbakte poteter som du dypper i aioli, med en frisk tomatsalat med paprika og persille. Denne helgemiddagen er like god på en hverdag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
1 stk
Bladpersille
300 g
Kyllingbryst
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Paprika
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
1 ss
Olje til steking
1 ts
Sukker til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Mamas Favoritt, salt og en klype pepper.
Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, til myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Finhakk tomat, persille og paprika.Finhakk eller press hvitløk.
Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir.
Bank kyllingen med en kjevle til den er ca. 2 cmtykk. Krydre kylling med en klype salt.
Visp egg i en skål.
Bland hvitløk, Ay Cajun-ba, panko, salt og en klype pepper i en ny skål.
Dypp kyllingen først i egg, så i pankoblandingen,til dekket.
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til enstekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett ekstra olje om nødvendig. Sett til sidepå en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er utenantydninger av rødt i midten.
I mellomtiden, bland tomat, paprika og persille ien skål. Tilsett balsamico, sukker, salt og en klype pepper.
Anrett kylling, tomatsalat og krydrede poteterpå tallerkener.
Server aioli på siden