topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanert kylling

Cajunpanert kylling

med krydrede poteter og frisk tomatsalat

En god helg starter med en god fredagsmiddag, og denne oppskriften skuffer ikke! Her går vi "all in" med vårt favorittkrydder, Ay-Cajun-ba, og du kan allerede høre hvor godt det smaker. Cajunpanert kylling servert med krydrede og ovnsbakte poteter som du dypper i aioli, med en frisk tomatsalat med paprika og persille. Denne helgemiddagen er like god på en hverdag!

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Paprika

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pose

Bladpersille

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier689 kcal
Energi (kj)2883 kj
Fett25.2 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater68.7 g
Sukker14.2 g
Protein46.3 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.
 
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
 
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt.
 
Bak i ovnen i 25-35 min, til myke.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk tomat, persille og paprika.
 
Finhakk eller press hvitløk.

Paner kylling
3

Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir. Bank kyllingen med en kjevle til den er ca. 2 cm tykk. Krydre kylling med en klype salt.
 
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en skål.
 
Bland hvitløk, Ay Cajun-ba, panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en ny skål.
 
Dypp kyllingen først i egg, så i pankoblandingen, til dekket.
 
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
 
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller
til gjennomstekt. 
 
TIPS: Tilsett ekstra olje om nødvendig. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
 
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Lag tomatsalat
5

I mellomtiden, bland tomat, paprika og persille i en skål. Tilsett balsamico, sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett kylling, tomatsalat og krydrede poteter på tallerkener.
 
Server aioli på siden