Skip to main content
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med krydret vårløkris og persilleyoghurt

BBQ-marinert kylling, luftige ris med vårløk, paprika og lime og en kremet og god dressing av yoghurt og persille - denne retten er perfekt på en varm sommerdag.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

½ stk

Rødløk

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

½ stk

Lime

1 pose

Bladpersille

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier653 kcal
Energi (kj)2731 kj
Fett17.9 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater75.8 g
Sukker12.6 g
Fiber6.2 g
Protein42.8 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm biter. 

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. 

Stek gulrot, rødløk, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 1-2 min, eller til velduftende. 

Kok ris
2

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek kylling
3

Krydre kylling med en klype salt. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet. 

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
4

Mens kyllingen steker, skjær paprika i 2 cm biter. 

Finhakk persille. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland yoghurt, persille og en klype salt i en liten skål. 

Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite og det grønne.

Bland sammen
5

Når risen er ferdig, rør inn paprika og det hvite av vårløken. Tilsett en skvett limesaft. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. 

Skjær kylling i tynne skiver og legg over risen. 

Topp med det grønne av vårløken og en klatt persilleyoghurt.