BBQ-marinert kylling, luftige ris med vårløk, paprika og lime og en kremet og god dressing av yoghurt og persille - denne retten er perfekt på en varm sommerdag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Rødløk
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ stk
Lime
1 pose
Bladpersille
150 g
Langkornet hvit ris
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm biter.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek gulrot, rødløk, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 1-2 min, eller til velduftende.
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Mens kyllingen steker, skjær paprika i 2 cm biter.
Finhakk persille.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland yoghurt, persille og en klype salt i en liten skål.
Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite og det grønne.
Når risen er ferdig, rør inn paprika og det hvite av vårløken. Tilsett en skvett limesaft. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett ris i dype tallerkener.
Skjær kylling i tynne skiver og legg over risen.
Topp med det grønne av vårløken og en klatt persilleyoghurt.