Skip to main content
BBQ-marinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med squashris og gulrot- og persillesalat

Samle familien rundt middagsbordet med vår BBQ-marinerte kylling. Mens kyllingen ovnsbakes, koker vi ris med løk, squash og vår italienske krydderblanding, Mamas Favoritt. Som tilbehør blander vi en rask gulrotsalat og serverer det hele med en klatt aioli.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

150 g

Langkornet hvit ris

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

1 stk

Bladpersille

4 g

Kyllingbuljong

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

60 g

BBQ-saus

(Inneholder: Sulfitter, Sennep)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Squash

2 stk

Gulrot

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier843 kcal
Energi (kj)3526 kj
Fett32.2 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater90.5 g
Sukker21.8 g
Protein42.8 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær squash i 1 cm store biter.

Finhakk løk.

Lag squashris
2

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek løk, squash og Mamas Favoritt i 3-4 min.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Mariner kylling
3

I mellomtiden, legg hånden forsiktig på kyllingbrystet og bruk en skarp kniv for å forsiktig skjære den i to fileter på langs.

Bland BBQ-saus, soyasaus og Ay Cajun-ba i en stor skål. Vend kylling i marinade og sett til side.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Ovnsbak kylling
4

Legg kylling og marinade på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

Finhakk persille.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller.

Bland gulrot, halvparten av persillen, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett BBQ-kylling, squashris, gulrotsalat og aioli på tallerkener.

Garner med resterende persille.