Samle familien rundt middagsbordet med vår BBQ-marinerte kylling. Mens kyllingen ovnsbakes, koker vi ris med løk, squash og vår italienske krydderblanding, Mamas Favoritt. Som tilbehør blander vi en rask gulrotsalat og serverer det hele med en klatt aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
150 g
Langkornet hvit ris
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
1 stk
Bladpersille
4 g
Kyllingbuljong
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
60 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sulfitter, Sennep)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Squash
2 stk
Gulrot
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
1 ss
Smør til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær squash i 1 cm store biter.
Finhakk løk.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek løk, squash og Mamas Favoritt i 3-4 min.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, legg hånden forsiktig på kyllingbrystet og bruk en skarp kniv for å forsiktig skjære den i to fileter på langs.
Bland BBQ-saus, soyasaus og Ay Cajun-ba i en stor skål. Vend kylling i marinade og sett til side.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Legg kylling og marinade på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk persille.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller.
Bland gulrot, halvparten av persillen, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.
Anrett BBQ-kylling, squashris, gulrotsalat og aioli på tallerkener.
Garner med resterende persille.