HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSterk Asiatisk Rekewok
topBanner
Sterk asiatisk rekewok

Sterk asiatisk rekewok

med chilistekt pak choi og saltede peanøtter

Dette er en fantastisk god oppskrift på en asiatisk rekewok. Vi steker reker, sjampinjong, pak choi og vårløk, som får fantastisk smak av chili, asiatisk woksaus og soyasaus. Vi blander woken med nudler og topper med saltede peanøtter.

Tags:Under 650 kcalRaskSterk
Allergener:SkalldyrSulfitterGlutenSoyaSesamPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdeMelk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

1 stk

Vårløk

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSulfitter, Gluten, Soya, Sesam)

150 g

Fullkornsnudler

(InneholderGluten)

200 g

Pak choi

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

200 g

Sjampinjong

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier529 kcal
Energi (kj)2212 kj
Fett11.02 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater70.48 g
Sukker13.5 g
Protein31.55 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet vann. Kok nudler i 1-2 min, til myke. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl]. Hell av resten og skyll nudler under kaldt vann. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

2

Grovhakk sjampinjong. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver, skill det grønne fra det hvite. Finhakk eller press hvitløk.

3

Krydre reker med en klype salt. Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte.

4

Tilsett hvitløk, chiliflak [½ pakke, 2P] og det hvite av vårløken i stekepannen og bland godt. Tilsett sopp og stek i 2-3 min. Tilsett pak choi og stek i ytterligere 1-2 min. TIPS: Liker du ikke sterk mat, kan du redusere mengden chil.

5

Rør inn asiatisk woksaus og soyasaus. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Tilsett nudler og nuddelvann [½ dl | 1 dl]. Bland godt, til gjennomvarmet.

6

Anrett rekewok med nudler i dype tallerkener. Strø over peanøtter og pynt med det grønne av vårløken.