HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Rekewok
topBanner
Asiatisk rekewok

Asiatisk rekewok

med chilistekt pak choi og saltede peanøtter

Dette er en fantastisk god oppskrift på en asiatisk rekewok. Vi steker reker, sjampinjong, pak choi og vårløk, som får fantastisk smak av chili, asiatisk woksaus og soyasaus. Vi blander woken med nudler og topper med saltede peanøtter.

Tags:Under 650 kcalRaskSterk
Allergener:SkalldyrSulfitterglutenSoyaSesamPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdemelk, egg, sennep, soya, Kan inneholde spor av gluten, sesam, fisk, bløtdyr)

1 stk

Vårløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSulfitter, gluten, Soya, Sesam)

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholdergluten)

200 g

Pak choi

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

200 g

Sjampinjong

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje* (steg 3)

½ ts

Salt* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier528.7 kcal
Energi (kj)2212.0808 kj
Fett11.0215 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater70.4836 g
Sukker13.5 g
Protein31.5492 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp saltet vann* i en kjele. Kok nudler i 1-2 min, inntil myke. Spar litt av nudlevannet [1 dl | 2 dl]. Hell ut resten av vannet og skyll nudlene under kaldt vann*. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

2

Grovhakk sopp. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver, skill grønn og hvit del. Finhakk eller press hvitløk.

3

Legg reker i en stekepanne og krydre med en klype salt*. Tilsett olivenolje* [½ ss | 1 ss] og varm opp på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, inntil gjennomstekte. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.

4

Tilsett hvitløk, chiliflak [½ pk, 2P] og det hvite av vårløken til pannen og bland godt. Tilsett sopp og stek i 2-3 min. Tilsett pak choi og stek i ytterligere 1-2 min. TIPS: Liker du ikke sterk mat, fjern eller redusér mengden chili.

5

Rør inn asiatisk woksaus og soyasaus. Krydre med salt* [½ ts | 1ts] og en klype pepper*. Tilsett nudler og nudlevann* [½ dl | 1 dl]. Bland godt.

6

Anrett nudler i skåler. Strø over peanøtter og pynt med det grønne av vårløken.