Våre matkasserHjelpGavekort
Asiatisk kjøttdeigbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kjøttdeigbowl

Asiatisk kjøttdeigbowl

med ristede sesamfrø og stekt pak choi

En fantastisk alt-i-ett-rett! Vi starter med å koke ris med sitrongress, mens vi steker kjøttdeig og pak choi med soyasaus, hoisinsaus og limesaft. Vi topper vår krydrede kjøttdeigbowl med sesamfrø, fersk vårløk og srirachamajones.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Sitrongress

1 stk

Pak choi

1 stk

Vårløk

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier853 kcal
Energi (kj)3568 kj
Fett44.4 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater76.9 g
Sukker20.1 g
Protein34.7 g
Natrium50 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress med en kjevle.

Varm opp olivenolje [1/ 2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min. Fjern sitrongress før servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær lime [1/ 2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk pak choi.

Rist sesamfrø
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en skål.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rød.

Tilsett pak choi og lag saus
5

Tilsett pak choi, soyasaus, hoisinsaus, salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft.

Rør godt og kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og pak choi har blitt myk.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med revet gulrot og kjøttdeig med saus.

Strø over ristet sesamfrø, vårløk og legg på en klatt srirachamajones.

Legg resterende limebåter på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image