75 g
Sukkererter
25 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)170 g
Brune ris
1 stk
Appelsin
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Paprika
1 stk
Vårløk
¼ ts
Salt (steg 1)
5 dl
Vann (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [5 dl | 10 dl]. Skyll brun ris i kaldt vann*. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] til kjelen og legg lokk på. Senk til middels lav varme og småkok under lokk i 25-30 min.
Riv ingefær fint. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tynne strimler. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær svinekamfilet i 2 cm store biter på et nytt skjærebrett.
Del appelsin i to. Bland ingefær, hvitløk, soyasaus og appelsinsaft [3-4 ss | 6-7 ss] og en klype pepper* i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt med en klype salt* i 2-3 min. Overfør til en tallerken. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek sukkererter [1/2 pakke, 2P], paprika og en klype salt* i 3-4 min. Tilsett svinekjøtt og appelsinsausen og varm opp.
Fordel brun ris toppet med wok og svinekjøtt i dype tallerkener. Strø over vårløk.