topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortelloni

Vegetarisk tortelloni

med ovnsbakt blomkål og ruccolasalat

Vegetarisk tortelloni med ovnsbakt brokkoli og ruccolasalat.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 pose

Salvie

200 g

Sjampinjong

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Sitron

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

2 g

Hvitløksflørt

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

40 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier857 kcal
Energi (kj)3586 kj
Fett47.57 g
Mettet fett15.6 g
Karbohydrater70.63 g
Sukker16 g
Protein29.23 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i små buketter. Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Stek øverst i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen og myk. Når blomkål har 3 min igjen, legg valnøtter på stekebrettet.

Forbered råvarer
2

Kok opp en stor kjele med vann. Skjær sopp i tynne skiver. Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Plukk salvieblader. Del sitron i to. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Stek råvarer
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek salvieblad forsiktig i 1 min på hver side. Bladene skal bli sprø, ikke brent. Overfør bladene til en tallerken med kjøkkenpapir. Tilsett en ny skvett olivenolje i stekepannen om nødvendig. Stek sopp i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett sjalottløk og hvitløk og stek i ytterligere 1-2 min, til blankt.

Lag dressing og saus
4

Visp sitronsaft [½ ss | 1 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en skål. Sett til side. Når soppen er ferdigstekt, senk til lav varme og rør inn matfløte [½ pakke, 2P], Hvitløksflørt [½ pakke, 2P], halvparten av finrevet ost, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min, til sausen har tyknet litt.

Kok tortelloni
5

Kok tortelloni i 1-2 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett pastavann [2 ss | 4 ss] og tortelloni i stekepannen. Bland godt. Tilsett litt mer pastavann om sausen er for tykk. Rør inn spinat til spinaten faller sammen. Ta pannen av varmen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand.

Server
6

Anrett tortelloni i dype tallerkener. Topp med blomkål. Smuldre ristede valnøtter med fingrene og strø over. Pynt med sprø salvie. Drypp dressing over ruccolasalat og strø over resterende finrevet ost.