HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Burritobowl
topBanner
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med krydret vegetardeig og spisskålsalat

Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi skal også koke bulgur, før vi blander alt til en herlig burritobowl, servert med en frisk spisskålsalat med lime.

Tags:Under 650 kcalRaskVegetarSterk
Allergener:glutenSoyamelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Inneholdergluten)

1 stk

Gul paprika

2 stk

Tomat

1 stk

Vårløk

1 stk

Lime

160 g

Vegetardeig

(Inneholdergluten, Soya)

½ boks

Tomatpure

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

200 g

Spisskål

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann* (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 3)

½ ts

Sukker* (steg 4)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier505.8725 kcal
Energi (kj)2116.5703 kj
Fett20.0088 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater46.334 g
Sukker13.8 g
Protein26.327 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

2

Skjær paprika i 2 cm biter. Skjær tomat i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær spisskål i tynne strimler. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek paprika i 2-3 min. Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen. Tilsett Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P], en klype chiliflak, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og vann* [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.

4

Bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* om du ønsker.

5

Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og limeskall i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland spisskål og limerømme [1 ss | 2 ss] i en ny skål. Smak til med en klype salt* og pepper* og bland godt.

6

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med spisskålsalat, vegetardeig, tomatsalat og limedressing. Krydre med en klype chiliflak.