1 stk
RĆødbete
1 stk
Polkabete, chioggia
1 stk
Gulrot
100 g
Trefarget quinoa
20 g
Gresskarkjerner
1 pose
Bladpersille
300 g
kyllingbryst
½ stk
Sitron
25 g
Grov sennep
(InneholderSennep)30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Inneholdermelk)4 g
Jorda Rundt
(InneholderSennep, Egg)5 dl
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt* (steg 2)
½ ss
Olivenolje* (steg 4)
Sett ovnen pĆ„ 220°C/200°C (varmluft). SkjƦr rĆødbete (uskrellet) i 2 cm bĆ„ter. SkjƦr gulrot (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rĆødbete og gulrot pĆ„ hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak Ćøverst i ovnen i 25-30 min, eller inntil mĆøre.Ā
Kok opp vann* [5 dl | 10 dl] i en kjele. Tilsett quinoa og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la simre i 12-15 min, eller inntil quinoa har doblet i stĆørrelse. Ta kjelen av komfyren, sil quinoa for Ć„ fjerne vƦske og hell quinoa tilbake i kjelen. Sett til side med lokk.Ā
Varm opp en stor tørr stekepanne pÄ middels høy varme. Rist gresskarfrø i 3-4 min, eller inntil gylne. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pÄ middels høy varme. Stek kylling i 2 min pÄ hver side, eller inntil brunet. Overfør kylling til stekebrettet nÄr rotgrønnsakene har 10 min igjen i ovnen, og bak i 10 min eller inntil gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig nÄr kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Riv sitronskall og skjƦr sitron i bĆ„ter. Finhakk persille (spar noen blader til pynt). Bland yoghurt, sitronskall [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper* i en liten skĆ„l. Bland sennet, olivenolje* [1 ss | 2 ss], persille og en klype salt* og pepper* i en annen liten skĆ„l.Ā
Bland ferdig quinoa med sennepsvinaigrette og spinat. Tilsett gresskarfrĆø og ferdigbakte rotgrĆønnsaker. Krydre med salt* og pepper*.Ā
SkjƦr kylling i 2 cm skiver. Anrett quinoasalat i dype tallerkener. Topp med kylling og drypp med sitronyoghurt. Pynt med persilleblad. Serveres med resterende sitronbĆ„ter ved siden av.Ā