HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kyllingsalat
topBanner
Varm kyllingsalat

Varm kyllingsalat

med quinoa, rotgrĆønnsaker og sitronyoghurt

Tags:Under 650 kcal
Allergener:Sennep•melk•Egg

Les etiketten pƄ produktet for Ƅ finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for Ƅ sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

RĆødbete

1 stk

Polkabete, chioggia

1 stk

Gulrot

100 g

Trefarget quinoa

20 g

Gresskarkjerner

1 pose

Bladpersille

300 g

kyllingbryst

½ stk

Sitron

25 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

4 g

Jorda Rundt

(InneholderSennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt* (steg 2)

½ ss

Olivenolje* (steg 4)

NƦringsinnhold
NƦringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier590.6251 kcal
Energi (kj)2471.1753 kj
Fett18.8105 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater55.403 g
Sukker20.5 g
Protein47.5155 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
•Bakeplate
•Stekepanne
•Kasserolle
FramgangsmƄte
FramgangsmƄtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen pÄ 220°C/200°C (varmluft). Skjær rødbete (uskrellet) i 2 cm bÄter. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rødbete og gulrot pÄ hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre. 

2

Kok opp vann* [5 dl | 10 dl] i en kjele. Tilsett quinoa og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la simre i 12-15 min, eller inntil quinoa har doblet i størrelse. Ta kjelen av komfyren, sil quinoa for Ä fjerne væske og hell quinoa tilbake i kjelen. Sett til side med lokk. 

3

Varm opp en stor tørr stekepanne pÄ middels høy varme. Rist gresskarfrø i 3-4 min, eller inntil gylne. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pÄ middels høy varme. Stek kylling i 2 min pÄ hver side, eller inntil brunet. Overfør kylling til stekebrettet nÄr rotgrønnsakene har 10 min igjen i ovnen, og bak i 10 min eller inntil gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig nÄr kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Riv sitronskall og skjær sitron i bÄter. Finhakk persille (spar noen blader til pynt). Bland yoghurt, sitronskall [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper* i en liten skÄl. Bland sennet, olivenolje* [1 ss | 2 ss], persille og en klype salt* og pepper* i en annen liten skÄl. 

5

Bland ferdig quinoa med sennepsvinaigrette og spinat. Tilsett gresskarfrĆø og ferdigbakte rotgrĆønnsaker. Krydre med salt* og pepper*.Ā 

6

SkjƦr kylling i 2 cm skiver. Anrett quinoasalat i dype tallerkener. Topp med kylling og drypp med sitronyoghurt. Pynt med persilleblad. Serveres med resterende sitronbĆ„ter ved siden av.Ā