HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kyllingsalat
topBanner
Varm kyllingsalat

Varm kyllingsalat

med quinoa, rotgrønnsaker og sitronyoghurt

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SennepMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rødbete

1 stk

Polkabete, chioggia

1 stk

Gulrot

100 g

Trefarget quinoa

1 pakke

Gresskarkjerner

1 pose

Bladpersille

300 g

Kyllingbryst

½ stk

Sitron

25 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

4 g

Jorda Rundt

(InneholderSennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier591 kcal
Energi (kj)2471 kj
Fett18.81 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater55.4 g
Sukker20.5 g
Protein47.52 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær rødbete (uskrellet) i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rødbete og gulrot på hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre. 

2

Kok opp vann* [5 dl | 10 dl] i en kjele. Tilsett quinoa og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la simre i 12-15 min, eller inntil quinoa har doblet i størrelse. Ta kjelen av komfyren, sil quinoa for å fjerne væske og hell quinoa tilbake i kjelen. Sett til side med lokk. 

3

Varm opp en stor tørr stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarfrø i 3-4 min, eller inntil gylne. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, eller inntil brunet. Overfør kylling til stekebrettet når rotgrønnsakene har 10 min igjen i ovnen, og bak i 10 min eller inntil gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk persille (spar noen blader til pynt). Bland yoghurt, sitronskall [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Bland sennet, olivenolje* [1 ss | 2 ss], persille og en klype salt* og pepper* i en annen liten skål. 

5

Bland ferdig quinoa med sennepsvinaigrette og spinat. Tilsett gresskarfrø og ferdigbakte rotgrønnsaker. Krydre med salt* og pepper*. 

6

Skjær kylling i 2 cm skiver. Anrett quinoasalat i dype tallerkener. Topp med kylling og drypp med sitronyoghurt. Pynt med persilleblad. Serveres med resterende sitronbåter ved siden av.