Urtepanert sei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtepanert sei

Urtepanert sei

med ovnsbakte rotfrukter og ruccolasalat

Urtepanert sei med ovnsbakte rotfrukter og ruccolasalat.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Rødbete

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

40 g

Ruccola

150 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Dill

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2647 kj
Fett28.45 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater60.92 g
Sukker23.5 g
Protein32.47 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødbete, gulrot og potet (alle uskrellet) i 1 cm staver. Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Lag salatdressing
2

Finhakk persille og dill. Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en stor skvett sitronsaft i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett sukker [½ ts | 1 ts] og rør godt. Bland ruccola med sitronolje rett før servering.

Lag yoghurtdressing
3

Bland yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av persillen i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Sett til side til servering.

Forbered fisk
4

Bland panko, resterende dill og persille i en skål. Rør inn olivenolje [1 ss | 2 ss] og en stor skvett sitronsaft. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper. Press pankoblandingen på den ene siden av fisken slik at den får en skorpe.

Stek fisk
5

Overfør fisk til et annet stekebrett med bakepapir. Topp med resterende pankoblanding. Når grønnsakene har 10 min igjen, sett inn i ovnen og stek i 10-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett ovnsbakte rotfrukter, urtepanert sei og ruccolasalat på tallerkener. Topp med en klatt yoghurtdressing.