
Urtepanert sei
med ovnsbakte rotfrukter og ruccolasalat
Urtepanert sei med ovnsbakte rotfrukter og ruccolasalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Poteter
2 stk
Rødbete
2 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
40 g
Ruccola
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Dill
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødbete, gulrot og potet (alle uskrellet) i 1 cm staver. Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Finhakk persille og dill. Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en stor skvett sitronsaft i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett sukker [½ ts | 1 ts] og rør godt. Bland ruccola med sitronolje rett før servering.
Bland yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av persillen i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Sett til side til servering.
Bland panko, resterende dill og persille i en skål. Rør inn olivenolje [1 ss | 2 ss] og en stor skvett sitronsaft. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper. Press pankoblandingen på den ene siden av fisken slik at den får en skorpe.
Overfør fisk til et annet stekebrett med bakepapir. Topp med resterende pankoblanding. Når grønnsakene har 10 min igjen, sett inn i ovnen og stek i 10-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett ovnsbakte rotfrukter, urtepanert sei og ruccolasalat på tallerkener. Topp med en klatt yoghurtdressing.