HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUrtepanert Sei
topBanner
Urtepanert sei

Urtepanert sei

med ovnsbakte rotfrukter og ruccolasalat

Urtepanert sei med ovnsbakte rotfrukter og ruccolasalat.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:MelkGlutenFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
10 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Poteter

2 stk

Rødbete

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

40 g

Ruccola

150 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 pose

Dill

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

250 g

Sei

(InneholderFisk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier633 kcal
Energi (kj)2647 kj
Fett28.45 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater60.92 g
Sukker23.5 g
Protein32.47 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødbete, gulrot og potet (alle uskrellet) i 1 cm staver. Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

2

Finhakk persille og dill. Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en stor skvett sitronsaft i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett sukker [½ ts | 1 ts] og rør godt. Bland ruccola med sitronolje rett før servering.

3

Bland yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av persillen i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Sett til side til servering.

4

Bland panko, resterende dill og persille i en skål. Rør inn olivenolje [1 ss | 2 ss] og en stor skvett sitronsaft. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper. Press pankoblandingen på den ene siden av fisken slik at den får en skorpe.

5

Overfør fisk til et annet stekebrett med bakepapir. Topp med resterende pankoblanding. Når grønnsakene har 10 min igjen, sett inn i ovnen og stek i 10-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett ovnsbakte rotfrukter, urtepanert sei og ruccolasalat på tallerkener. Topp med en klatt yoghurtdressing.