Skip to main content
Toskansk laks og kremet tagliatelle
Toskansk laks og kremet tagliatelle

Toskansk laks og kremet tagliatelle

med cherrytomater og sprøstekt bacon

Se for deg at denne retten nytes i godt selskap på en uterestaurant i Toscana en sval sommerkveld. På tallerkenen ligger kremet tagliatelle vendt i fløte, calabresepesto, spinat, cherrytomater, paprika og bacon. Lekkert anrettet på toppen ligger en saftig laksefilet. Naturligvis er retten pyntet med høvlet ost og frisk oregano. Det blir ikke bedre!

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g

Calabresepesto

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

40 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

250 g

Fersk Tagliatelle

(Inneholder: Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: kasjunøtter, Bløtdyr, Melk, Nøtter, Skalldyr, Egg, Soya, Sennep, Fisk)

1 stk

Oregano

1 stk

Hvitløk

250 g

Cherrytomater

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

140 g

Bacon, terninger

60 g

Spinat

½ stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til fisk

½ dl

Spart pastavann

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier1163 kcal
Energi (kj)4865 kj
Fett64.5 g
Mettet fett26.3 g
Karbohydrater88.2 g
Sukker13.5 g
Fiber6.8 g
Protein59.9 g
Kolesterol100 mg
Natrium1025.9 mg
Potassium563.8 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Stek bacon
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, til gyllent og sprøtt. Overfør til en tallerken.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll spinat.

Halver cherrytomater.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk oreganoblader.

Stek laks
3

Varm opp samme stekepanne (med baconfett) på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med halvparten av Mamas Favoritt og en klype salt på begge sider.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

Legg over på en tallerken og dekk med folie.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta
4

I mellomtiden, kok pasta i 2-3 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne på middels varme (uten å tørke av den først).

Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett pastavann, matfløte, calabresepesto, grønnsaksbuljong, resterende Mamas Favoritt, salt og spinat. La koke i 1-2 min, til sausen har tyknet og spinaten mykner.

Tilsett pasta, cherrytomater, paprika og bacon. Bland godt.

La pute i ca 1 min, til gjennomvarmt. Ta stekepannen av varmen.

Server
6

Anrett pasta og laks på tallerkener.

Topp pasta med italiensk hardost og oregano.