Skip to main content
Tikka Masala-marinert kylling
Tikka Masala-marinert kylling

Tikka Masala-marinert kylling

med Bombay-rotgrønnsaker

Vi tar en kulinarisk reise til India og byr på en fantastisk god tikka-marinert kylling, som først brunes i stekepannen og deretter bakes i ovnen. Tilbehøret i dag er karribakt potet, gulrot og pastinakk, en smakfull chutneyyoghurt og fersk rødløk og koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Sunn
Proteinrik
Allergener:
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

4 g

Curry-On

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder: Sennep)

500 g

Poteter

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Pastinakk

30 g

Tikka masala

2 stk

Gulrot

1 stk

Koriander

1 stk

Rød chili

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til løk

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier602 kcal
Energi (kj)2518 kj
Fett8.4 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater87.7 g
Sukker24.5 g
Fiber14.1 g
Protein45.3 g
Calcium1.4 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter, gulrot og pastinakk (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ginger Ninja, Curry-on, salt og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered rødløk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Bland rødløk og salt i en liten skål. Gni saltet inn i løken i 10 sek. Sett til side til servering.

Stek kylling
3

Dekk kylling i Tikka Masala og krydre med salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet. Overfør til den andre siden av stekebrettet, og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

TIPS: Bruk 2 stekebrett til 4P.

Forbered råvarer
4

Plukk korianderblader.

Del chili på langs, fjern frøene og skjær i tynne skiver.

Lag aprikosyoghurt
5

Bland aprikoschutney, yoghurt og en klype salt i en liten skål.

Servér
6

Anrett grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med rødløk, chili og korianderblader.

Legg kylling på siden og hell over en klatt aprikosyoghurt.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.