Svinekjøtt i kremet sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekjøtt i kremet sennepssaus

Svinekjøtt i kremet sennepssaus

med poteter og hvitløksstekte grønnsaker

Lyst på noe enkelt og kjempegodt til middag? I dag skal vi lage svinekjøtt, kokte poteter og hvitløksstekt brokkoli i en spennende sennepssaus. En kjapp og enkel middag som gjør hverdagen til en fest.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

250 g

Brokkoli

1 stk

Squash

1 stk

Hvitløk

300 g

Svinefilet

4 g

Hvitløksflørt

6 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier607 kcal
Energi (kj)2538 kj
Fett23.1 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater55 g
Sukker11.6 g
Protein43.7 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær potet i 3 cm biter.

Kok poteter i 12-15 min, til du enkelt kan stikke de med en kniv. Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper, og la potetene hvile i kjelen under lokk.  

Forbered råvarer
2

Mens potetene koker, skjær brokkoli og stilk i 2 cm biter.

Skjær squash i 2 cm biter. 

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær svinekjøtt i biter (3 per pers.) på et eget skjærebrett.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli, squash og Hvitløksflørt i 2-3 min, til møre.

Tilsett hvitløk og stek i 30 sek. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.

Stek svinekjøtt
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek svinekjøtt krydret med en klype salt og pepper i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.

Lag saus
5

Når kjøttet er ferdig, rør inn matfløte [½ pakke, 2P], grov sennep [½ pakke, 2P], kyllingbuljong, vann [1 ss | 2 ss] og en klype pepper. Kok i 1-2 min, til sennepen er oppløst.

TIPS: Dropp sennep om barna ikke liker det.

Server
6

Anrett poteter, svinekjøtt og grønnsaker på tallerkener.

Hell kremet sennepsaus over kjøttet.