
Svensk kålpudding
med poteter, tyttebærsyltetøy og syltet agurk
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
1 stk
Løk
150 g
Spisskål, skåret
250 g
Kjøttdeig
4 g
Kjøttbuljong
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
50 g
Tyttebærsyltetøy
Ikke inkludert i matkassen din
etter behov
Sukker* (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med vann*. Bruk vannkoker hvis du har. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og la potetene hvile i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*, og sett til side med lokk på for å holde på varmen.

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, en klype sukker* og salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at agurken er dekket. Sørg for at agurken er dekket av væske, og sett til side. Hell av væsken rett før servering.

Grovhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek spisskål, løk, en skvett vann* og sukker* [½ ts | 1 ts] i 2-3 min.

Tilsett kjøttdeig i stekepannen og stek under omrøring i 3-4 min, eller til brunet. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus, kjøttbuljong og en klype salt* og pepper* og la putre i 2-3 min.

Anrett poteter, kålpudding, syltet agurk og tyttebærsyltetøy på tallerkener. Få med all sausen fra pannen. Krydre med en liten klype salt* over agurken.