HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvensk Kålpudding
topBanner
Svensk kålpudding

Svensk kålpudding

med poteter, tyttebærsyltetøy og syltet agurk

Tags:Rask
Allergener:SulfitterglutenSoyamelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Løk

150 g

Spisskål, skåret

250 g

Kjøttdeig

4 g

Kjøttbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

50 g

Tranebærsyltetøy

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker* (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier697 kcal
Energi (kj)2915 kj
Fett32.23 g
Mettet fett16 g
Karbohydrater68.87 g
Sukker33.4 g
Protein36.23 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann*. Bruk vannkoker hvis du har. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og la potetene hvile i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*, og sett til side med lokk på for å holde på varmen.

2

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, en klype sukker* og salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at agurken er dekket. Sørg for at agurken er dekket av væske, og sett til side. Hell av væsken rett før servering.

3

Grovhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek spisskål, løk, en skvett vann* og sukker* [½ ts | 1 ts] i 2-3 min.

4

Tilsett kjøttdeig i stekepannen og stek under omrøring i 3-4 min, eller til brunet. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus, kjøttbuljong og en klype salt* og pepper* og la putre i 2-3 min.

6

Anrett poteter, kålpudding, syltet agurk og tyttebærsyltetøy på tallerkener. Få med all sausen fra pannen. Krydre med en liten klype salt* over agurken.