Stekte svinemedaljonger i BBQ-saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekte svinemedaljonger i BBQ-saus

Stekte svinemedaljonger i BBQ-saus

med ovnsbakte rotfrukter og sprø grønnkål

Dette er retten som ikke skuffer smaksløkene. Vi byr på pannestekte svinemedaljonger i BBQ-saus, som vi serverer med hvitløksbakte rotfrukter og sprø grønnkål med gresskarkjerner.

Tags:
Kalorilett
Enkel
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

600 g

Rotfruktsblanding

½ stk

Løk

50 g

Grønnkål

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier512 kcal
Energi (kj)2142 kj
Fett13.6 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater54.5 g
Sukker26.2 g
Protein43.6 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær rotfruktsblanding (uskrelt) i 2 cm biter. 

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i 2 cm båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne. 

Bak grønnkål
2

Fjern stilken og grovhakk grønnkål.

Når grønnsakene i ovnen har 10 min igjen, legg grønnkål og gresskarkjerner på stekebrettet og bland sammen. Bak videre i 8-10 min, eller til mørt.

Stek svinekjøtt
3

Skjær svinekjøtt i medaljonger (3 per person), på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Krydre svinekjøtt med en klype salt og pepper, og stek i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen, med kraft fra kjøttet, på middels høy varme.

Tilsett BBQ-saus, kyllingbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl]. La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.

Bland sammen
5

Bland svinekjøtt og eventuell kraft med sausen i stekepannen, og vend kjøttet i sausen. Fjern pannen fra varmen.

Server
6

Anrett grønnsaker og svinekjøtt på tallerkener.

Hell BBQ-saus over svinekjøttet.