HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekt Torsk
topBanner
Pannestekt torsk

Pannestekt torsk

med potetmos og mandler

Tags:Barnevennlig
Allergener:SellerimelkNøtterFiskEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

37.5 g

Rømme

(Inneholdermelk)

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

1 pose

Dill

500 g

Bakepotet

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

60 g

Spinat

1 pose

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

1 stk

Kruspersille

etter behov

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Smør (steg 5)

2 ss

Vann (steg 3)

Smør (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier572 kcal
Energi (kj)2394 kj
Fett23.11 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater51.62 g
Sukker7.5 g
Protein33.67 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Ta fisk ut av kjøleskapet og krydre med salt* og pepper* på hver side. Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skrell poteter og skjær i 2 cm tykke terninger. Kok poteter i 10-12 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. 

2

Grovhakk mandler. Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk i tynne båter. Grovhakk persille og dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter.

3

Bland vann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, en stor skvett sitronsaft, dill, en klype pepper* og halvdelen av persille og hvitløk i en liten bolle.

4

Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett rødløk og stek i 2-3 min. Tilsett spinat og resterende hvitløk og stek i 2-3 min, eller til spinaten faller sammen. Sett til side i en skål. Hell vannet fra gryten med poteter og tilsett smør* [2 ss | 4 ss], creme fraiche [2 ss | 4 ss], revet hardost, resterende persille og en klype salt*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side med lokk på.

5

Varm opp en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett fisk og stek i 1 min. Vend fisk, hell over buljong og tilsett en klatt smør*. Stek i ytterligere 1-2 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.


6

Anrett potetmos i skåler og tilsett spinat og løk. Legg fisk ovenpå spinat, og sørg for å få all sausen med. Topp med mandler.