Skip to main content
Krydret kylling- og bulgurbowl
Krydret kylling- og bulgurbowl

Krydret kylling- og bulgurbowl

med syltet løk og hvitløksyoghurt

I dag skal vi lage en fargerik og smakfull kyllingbowl som metter. Buljongkokt bulgur med persille danner basen i bowlen. Hovedrollen har kyllingen, som marineres i vår egne kydderblanding, Mild Mahal. Vi fortsetter med friske grønnsaker som agurk, salat, tomat og syltet rødløk, og til slutt hvitløksyoghurt.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Bladpersille

4 g

Buljong

½ stk

Salat

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

85 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Gluten, Kamut, Khorasanhvete, Havre, Rug, Bygg)

½ stk

Agurk

24 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

2 stk

Tomat

4 g

Mild Mahal

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

½ ss

Vann til sylting

½ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier432 kcal
Energi (kj)1808 kj
Fett7.5 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater44.2 g
Sukker7.9 g
Fiber9.1 g
Protein46.9 g
Natrium394.8 mg
Potassium140.3 mg
Calcium15.4 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele.

Tilsett bulgur, buljong og salt. Senk varmen til middels. La putre i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille.

Skjær stilk av salat. Skill og grovhakk bladene.

Del løk i to og skjær i tynne skiver. Bland løk med hvitvinseddik, sukker, salt og vann i en mellomstor skål.

Stek kylling
3

Bland kyllingstrimler, salt og Mild Mahal i en mellomstor skål.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag hvitløksyoghurt
4

I mellomtiden, bland yoghurt, hvitløk, vann og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag salat
5

Rør persille sammen med bulgur.

Spar litt væske fra rødløk og hell ut resten.

Bland agurk, salat, tomat, syltet løk, væske fra rødløk og en klype salt og pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener.

Legg på kylling og salat.

Hell over litt hvitløksyoghurt.