Skip to main content
Rask bacon- og tortelloniarrabiata
Rask bacon- og tortelloniarrabiata

Rask bacon- og tortelloniarrabiata

med soppfyll og fersk basilikum

Arrabiata er en spicy tomatsaus som er en klassiker i det italienske kjøkkenet. Vi vender soppfylt tortelloni og sprøstekt bacon i sausen, blander sammen en rask salat og vips, så får du en smakfull og lettlaget middag som er klar på kort tid.

Tags:
Superrask
Rask
Allergener:
Hvete
Egg
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Sopptortelloni

(Inneholder: Hvete, Egg, Gluten, Melk Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

390 g

Hakkede tomater

1 stk

Chili

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Basilikum

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

75 g

Spisskål, skåret

½ g

Oregano, tørket

(Kan inneholde spor av: Sennep, Melk, Rug, Bygg, Havre, Hvete, Spelt, Kamut, Khorasanhvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

1 ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

1 ss

Smør til saus

1 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier848 kcal
Energi (kj)3548 kj
Fett46.8 g
Mettet fett16 g
Karbohydrater74.8 g
Sukker18.2 g
Fiber5.5 g
Protein29.5 g
Natrium1340.9 mg
Potassium33 mg
Calcium1.4 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Lag saus
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på en tallerken og hold varmt.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk, chili og hvitløk i 1-2 min, eller til myknet.

Tilsett hakkede tomater, sukker, salt, smør og en stor klype pepper. La småkoke i 3-4 min.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Kok pasta
2

I mellomtiden, kok pasta i 1-2 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavan i en kopp og hell av resten. Sett kjelen til side.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Tilsett tortelloni
3

Grovhakk basilikum.

Tilsett pastavann i tomatsausen og la småkoke i 2-3 min.

Vend tortelloni og halvparten av hakket basilikum i sausen rett før servering.

Bland spisskål, oregano, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Server
4

Anrett tortelloni i dype tallerkener og topp med bacon.

Garner med resterende basilikum.

Server med spisskålsalat.