Skip to main content
Cajunkrydret kyllingbryst
Cajunkrydret kyllingbryst

Cajunkrydret kyllingbryst

med 'buffalo'-poteter og røkt majones

La oss ta deg med på en kulinarisk reise til Amerika med denne oppskriften. Vi frister med 'buffalo'-poteter og cajunkrydret kylling. Kyllingen krydres, brunes i pannen og ovnsbakes til perfeksjon. Samtidig koker vi potet, som vi deretter moser og baker i ovnen sammen med rødløk, paprika og mais. Vi topper det hele med røkt majones og fersk chili.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

2 g

Røkt paprikapulver

400 g

Småpoteter

1 stk

Mais

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

½ stk

Chili

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier580 kcal
Energi (kj)2426 kj
Fett21 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater50.8 g
Sukker14.8 g
Fiber6.8 g
Protein41.3 g
Natrium1 mg
Potassium269.1 mg
Calcium6.3 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet.

Krydre potet med salt og pepper, og sett til side under lokk.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm store biter.

Skjær løk i 2 cm tykke båter.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Hell væske av mais.

Tilbered kylling
3

Krydre kylling med salt og Ay Cajun-ba.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.

Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag 'buffalo'-potet
4

Legg ferdigkokt potet på et nytt stekebrett med bakepapir. Mos forsiktig med en gaffel, hell over en stor skvett olivenolje og krydre med en klype salt.

Legg paprika, løk og mais på samme stekebrett. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til potetene er gylne.

Bland ferdigstekte poteter og grønnsaker sammen.

Bland røkt majones
5

Bland majones, røkt paprikapulver og en skvett vann i en liten skål.

Skjær kylling i tynne skiver.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Anrett kylling, 'buffalo'-potet og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Topp potet med røkt majones, og grønnsaker med chili.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image