Skip to main content
Malaysisk kyllinglaksa
Malaysisk kyllinglaksa

Malaysisk kyllinglaksa

med hvitløksris og stekt pak choi

Prøv malaysisk mat i dag! Server hvitløksris og kyllingstrimler med en smakfull saus laget av kokosmelk, pak choi og paprika. Sausen smaker du til med karripulver og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. By familien på en ekte smaksopplevelse med denne innbydende og gode retten!

Tags:
Rask
Barnevennlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

4 g

Curry on

1 stk

Sitrusfrukt

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Pak choi

1 stk

Paprika

180 ml

Kokosmelk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier745 kcal
Energi (kj)3116 kj
Fett28.7 g
Mettet fett17.3 g
Karbohydrater79.7 g
Sukker9.7 g
Fiber5.3 g
Protein48.5 g
Natrium9.4 mg
Potassium537.4 mg
Calcium72.7 mg
Iron1.2 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør i en stor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt og kok under lokk på lav varme i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk paprika i 2 cm biter.

Finhakk pak choi.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med salt og stek i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Stek paprika
4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek paprika, Curry-on og Ga-Laksa i 2-3 min.

Bland laksa
5

Tilsett kokosmelk, soyasaus, sukker, en skvett sitrusfruktsaft og kylling. La putre i 3-4 min, til gjennomvarmt.

Tilsett pak choi det siste minuttet. Smak til med salt og pepper.

Servér
6

Anrett ris og kyllinglaksa i dype tallerkener.

Server resterende sitrusfruktbåter på siden.