Prøv malaysisk mat i dag! Server hvitløksris og kyllingstrimler med en smakfull saus laget av kokosmelk, pak choi og paprika. Sausen smaker du til med karripulver og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. By familien på en ekte smaksopplevelse med denne innbydende og gode retten!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Hvitløk
4 g
Curry on
1 stk
Sitrusfrukt
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Pak choi
1 stk
Paprika
180 ml
Kokosmelk
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til saus
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør i en stor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt og kok under lokk på lav varme i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, grovhakk paprika i 2 cm biter.
Finhakk pak choi.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling med salt og stek i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek paprika, Curry-on og Ga-Laksa i 2-3 min.
Tilsett kokosmelk, soyasaus, sukker, en skvett sitrusfruktsaft og kylling. La putre i 3-4 min, til gjennomvarmt.
Tilsett pak choi det siste minuttet. Smak til med salt og pepper.
Anrett ris og kyllinglaksa i dype tallerkener.
Server resterende sitrusfruktbåter på siden.