Kikertlapper med gresk salatost, spisskummen og persille passer perfekt med en sprø fattoushsalat med reddiker, salat, cherrytomater og agurk. Vi blander også en kremet hvitløksyoghurt og lager krutonger av tortillabrød.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
390 g
Kikerter
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
4 g
Panamat
1 stk
Tomat
½ stk
Agurk
1 stk
Tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
½ stk
Hvitløk
75 g
Reddiker
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
½ stk
Salat
100 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
1 stk
Bladpersille
¼ ts
Salt til tortilla
¼ ts
Salt til saus
1 stk
Egg til lapper
3 ss
Mel til lapper
½ ts
Salt til lapper
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær tortillabrød i 1 cm store firkanter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 5-8, eller til gylne.
I mellomtiden, grovhakk salat.
Skjær cherrytomater i 2 cm brede båter.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Finhakk agurk og persille.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland hvitløk, yoghurt, majones og en klype salt og pepper i en skål.
Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.
Mos kikerter med en gaffel eller en potetmoser i en stor skål.
Smuldre gresk ost.
Tilsett halvparten av osten, buljong, persille, Panamat, egg, hvetemel, salt og en klype pepper i skålen med kikerter.
Bland godt til en farse og sett til side.
TIPS: Sørg for å mose kikertene godt, da binder farsen seg bedre sammen.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Form farse til lappet (3 per person) direkte i stekepannen, og trykk flate med en stekespade.
Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekte.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
I mellomtiden, bland resterende gresk ost, reddiker, salat, tomat, agurk, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett kikertlapper og salat på tallerkener.
Topp med hvitløksyoghurt og krutonger.