Skip to main content
Pannestekte kikertlapper
Pannestekte kikertlapper

Pannestekte kikertlapper

med sprø fattoushsalat og hvitløksyoghurt

Kikertlapper med gresk salatost, spisskummen og persille passer perfekt med en sprø fattoushsalat med reddiker, salat, cherrytomater og agurk. Vi blander også en kremet hvitløksyoghurt og lager krutonger av tortillabrød.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

390 g

Kikerter

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

4 g

Panamat

1 stk

Tomat

½ stk

Agurk

1 stk

Tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

½ stk

Hvitløk

75 g

Reddiker

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

½ stk

Salat

100 g

Gresk salatost

(Inneholder: Melk)

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til tortilla

¼ ts

Salt til saus

1 stk

Egg til lapper

3 ss

Mel til lapper

½ ts

Salt til lapper

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier651 kcal
Energi (kj)2724 kj
Fett36.9 g
Mettet fett13.7 g
Karbohydrater48 g
Sukker6.5 g
Fiber12.2 g
Protein27.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium570.5 mg
Potassium140.3 mg
Calcium15.5 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Lag krutonger
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær tortillabrød i 1 cm store firkanter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 5-8, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk salat.

Skjær cherrytomater i 2 cm brede båter.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Finhakk agurk og persille.

Press eller finhakk hvitløk.

Bland hvitløk, yoghurt, majones og en klype salt og pepper i en skål.

Bland kikertfarse
3

Skyll kikerter under kaldt vann i en sil.

Mos kikerter med en gaffel eller en potetmoser i en stor skål.

Smuldre gresk ost.

Tilsett halvparten av osten, buljong, persille, Panamat, egg, hvetemel, salt og en klype pepper i skålen med kikerter.

Bland godt til en farse og sett til side.

TIPS: Sørg for å mose kikertene godt, da binder farsen seg bedre sammen.

Stek kikertlapper
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Form farse til lappet (3 per person) direkte i stekepannen, og trykk flate med en stekespade.

Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekte.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Bland fattoushsalat
5

I mellomtiden, bland resterende gresk ost, reddiker, salat, tomat, agurk, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett kikertlapper og salat på tallerkener.

Topp med hvitløksyoghurt og krutonger.