Stekt svinekjøtt i sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt svinekjøtt i sennepssaus

Stekt svinekjøtt i sennepssaus

med sautert eple og knollsellerimos

Enkel og smakfull rett med svinekjøtt, knollsellerimos med poteter og hvitløk, sautert eple og rødløk med kål og hvitløk, og en lekker sennepssaus som binder alt sammen. En rask og god middag til både hverdag og kos.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

500 g

Bakepotet

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Rødløk

2 stk

Eple

50 g

Grønnkål

2 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

6 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier616 kcal
Energi (kj)2577 kj
Fett18.5 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater64.2 g
Sukker19.6 g
Protein44.8 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag knollsellerimos
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell potet og knollselleri og skjær i 2 cm biter. 

Skrell 1 hvitløksfedd.

Kok potet, knollselleri og hvitløksfedd i 11-13 min, eller til mørt. Hell av vannet.

Tilsett melk [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør om ønskelig. Dekk til med lokk.

Forbered råvarer
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i 1 cm båter.

Grovhakk grønnkål.

Finhakk eller press resterende hvitløk.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekjøtt i to like store stykker (1 per pers) på et eget skjærebrett. Krydre begge sider med en klype salt.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme.

Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

Stek grønnsaker
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk og eple i 3-4 min.

Rør inn grønnkål og hvitløk. Stek i 30 sek., eller til kålen faller sammen. Sett til side i en skål og krydre med en klype salt og pepper.

Lag saus
5

Tilsett vann [½ dl | 1 dl], sukker [¼ ts | ½ ts], kyllingbuljong og grov sennep [½ pakke, 2P] i stekepannen. Skrap opp det som har karamellisert seg i bunnen og kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.

Bland svinekjøtt i sausen og varm opp i 1-2 min.

Server
6

Anrett knollsellerimos på tallerkener.

Topp med svinekjøtt og sautert eple med grønnkål og rødløk.

Hell over resterende saus fra pannen.