Stekt svinekam
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt svinekam

Stekt svinekam

med ovnsbakte grønnsaker og limeaioli

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

4 g

Panamat

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Lime

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Vårløk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier578 kcal
Energi (kj)2418 kj
Fett16.54 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater56.31 g
Sukker21 g
Protein44.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Stekebrett

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet), rødbeter (uskrellet) og paprika i 2 cm terninger. Skjær rødløk i 3 cm båter. TIPS: Skjær grønnsakene i riktig størrelse så de blir ferdige til tiden. Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil grønnsakene er møre. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P. 

Brun kjøtt
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Krydre kjøttet med salt* og pepper*. Brun kjøtt i 1-2 min på hver side og overfør deretter til en ildfast form. 

Stek kjøtt i ovnen
3

Stek kjøtt i ildfast form på øverste hylle i ovnen i 12-13 min for medium stekt, eller inntil så stekt som du ønsker. Ta kjøtt ut av ovnen, pakk det inn i sølvpapir og la hvile frem til servering. TIPS: Kjøttet vil fortsette å gjennomsteke mens det hviler. Det er ferdig når det er helt gjennomstekt. 

Lag limeaioli
4

Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland aioli, en klype limeskall, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål. 

Skjær kjøtt
5

Skjær indrefilet i 1 cm skiver. 

Servér
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøtt på tallerkener og topp med vårløk. Serveres med limeaioli og resterende limebåter ved siden av.