
Stekt svinekam
med ovnsbakte grønnsaker og limeaioli
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
450 g
Søtpotet
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
2 stk
Rødbete
4 g
Panamat
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Lime
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Vårløk
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet), rødbeter (uskrellet) og paprika i 2 cm terninger. Skjær rødløk i 3 cm båter. TIPS: Skjær grønnsakene i riktig størrelse så de blir ferdige til tiden. Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil grønnsakene er møre. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Krydre kjøttet med salt* og pepper*. Brun kjøtt i 1-2 min på hver side og overfør deretter til en ildfast form.

Stek kjøtt i ildfast form på øverste hylle i ovnen i 12-13 min for medium stekt, eller inntil så stekt som du ønsker. Ta kjøtt ut av ovnen, pakk det inn i sølvpapir og la hvile frem til servering. TIPS: Kjøttet vil fortsette å gjennomsteke mens det hviler. Det er ferdig når det er helt gjennomstekt.

Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland aioli, en klype limeskall, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Skjær indrefilet i 1 cm skiver.

Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøtt på tallerkener og topp med vårløk. Serveres med limeaioli og resterende limebåter ved siden av.