Skip to main content
Stekt kyllingfilet

Stekt kyllingfilet

med ovnsbakte grønnsaker og tzatziki

I dag byr vi på en lekker oppskrift på ovnsbakte rotfrukter og stekt kyllingfilet som gir en herlig smaksopplevelse. Mens søtpotet, gulrot og rødbete passer seg selv i ovnen, lager vi en tzatziki med fersk persille. Drypp over en skvett sitronsaft og sett tennene i denne smakfulle retten.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

2 stk

Rødbete

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

450 g

Søtpotet

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til marinade

2 ss

Olje til marinade

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier589 kcal
Energi (kj)2466 kj
Fett18.5 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater56 g
Sukker19.1 g
Fiber8.2 g
Protein43.4 g

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skjær rødbete og gulrot (uskrellet) i 2 cm store biter.

Skjær søtpotet i 2 cm tynne båter.

Skjær løk i båter.

Bak grønnsaker
2

Fordel løk, rødbete og gulrot på den ene siden et stekebrett med bakepapir. Legg søtpotetbåter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered kylling
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk persille.

Riv agurk og press ut så mye vann som mulig.

Legg en flat hånd på kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære horisontalt gjennom for å lage to tynne fileter, på et eget skjærebrett.

Bland Middelhavsdrøm, salt og en skvett olivenolje i en skål. Vend kylling i marinaden.

Stek kylling
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-5 min på hver side, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag tzatziki
5

I mellomtiden, bland yoghurt, hvitløk, persille og agurk i en skål. Krydre med salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, søtpotet og kylling på tallerkener.

Drypp over tzatziki og pynt med resterende persille.