Sprøstekt blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål

med sesambakt søtpotet og kålsalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

En rett med mange gode råvarer som en tilberedt på nye og spennende måter. Den sprøstekte, pankopanerte blomkålen med sriracha bakes til perfeksjon i ovnen. Samtidig lager vi pommes frites av søtpotet, og blander en kremet kålsalat med vårløk og svart sesammajones.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Enkel
Melkefri
Allergener:
Egg
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite
Hvede
Gluten
Sesamzaad
Soja

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

275 g

Blomkål

½ stk

Lime

25 g

Srirachamajones

30 g

Panko paneringsmel

10 g

Sesamfrø

40 g

Søt chilisaus

12.5 ml

Soyasaus

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

50 g

Svart sesammajones

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Ketchup (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier587 kcal
Energi (kj)2454 kj
Fett25.8 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater68.9 g
Sukker21.4 g
Fiber8.9 g
Protein12.6 g

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm tynne staver.

Skjær blomkål i små buketter.

Del lime i to.

Paner blomkål
2

Bland srirachamajones [1/2 pakke, 2P], ketchup [1/2 ss | 1 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Rør blomkål godt inn i blandingen. Tilsett panko og bland godt.

Fordel panert blomkål på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko.

Bak søtpotet og blomkål
3

Legg søtpotet på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje, halvparten av sesamfrøene og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-25 min, til sprø blomkål og gyllen søtpotet.

TIPS: Fordel blomkål jevnt på stekebrettet slik at de stekes jevnt.

TIPS: Bruk to stekebrett for 4P.

Bland søt chilisaus
4

Bland søt chilisaus, soyasaus [1/2 pakke, 2P], en stor skvett limesaft og resterende sesamfrø i en skål.

Bland salat
5

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland strimlet salat, halvparten av vårløken og halvparten av svart sesammajones i en skål.

Server
6

Anrett kålsalat, søtpotet og sprøstekt blomkål på tallerkener.

Drypp over noen skvetter søt chilisaus og server resterende sesammajones på siden.

Strø over resterende vårløk.