Sprøstekt blomkål med sesambakt søtpotet og kålsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
275 g
Blomkål
½ stk
Lime
25 g
Srirachamajones
(Inneholder: Egg, Sennep)
12.5 g
Ketchup
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
40 g
Søt chilisaus
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde spor av: Selleri)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder: Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm tynne staver. Skjær blomkål i små buketter. Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland srirachamajones [1/2 pakke, 2P], ketchup [1/2 pakke, 2P], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en skål. Bland blomkål med dressingen og rør godt. Tilsett panko og bland godt. Fordel panert blomkål på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko.
Legg søtpotet på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje*, halvparten av sesamfrøene og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til sprø blomkål og gyllen søtpotet. TIPS: Fordel blomkål jevnt på stekebrettet slik at de stekes jevnt. TIPS: Bruk to stekebrett for 4P.
Bland søt chilisaus, soyasaus [1/2 pakke, 2P], en stor skvett limesaft og resterende sesamfrø i en skål.
Skjær vårløk i tynne skiver. Bland strimlet salat, halvparten av vårløken og halvparten av svart sesammajones i en skål.
Anrett kålsalat, søtpotet og blomkål på tallerkener. Drypp over noen skvetter av chilisaus og servér resterende sesammajones på siden. Strø over resterende vårløk.