HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprøstekt Blomkål
topBanner
Sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål

med sesambakt søtpotet og kålsalat

En rett med mange gode råvarer som en tilberedt på nye og spennende måter. Den sprøstekte, pankopanerte blomkålen med sriracha bakes til perfeksjon i ovnen. Samtidig lager vi pommes frites av søtpotet, og blander en kremet kålsalat med vårløk og svart sesammajones.

Tags:EnkelUnder 650 kcalVegetar
Allergener:EggSennepGlutenSesamSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

450 g

Søtpotet

275 g

Blomkål

½ stk

Lime

25 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

12.5 g

Ketchup

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

40 g

Søt chilisaus

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholdeSelleri)

50 g

Svart sesammajones

(InneholderEgg, Sennep, Gluten, Sesam, Soya)

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier590 kcal
Energi (kj)2467 kj
Fett25.84 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater69.64 g
Sukker21.9 g
Protein12.59 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm tynne staver. Skjær blomkål i små buketter. Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

2

Bland srirachamajones [1/2 pakke, 2P], ketchup [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland blomkål med blandingen og rør godt. Tilsett panko og bland godt. Fordel panert blomkål på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko.

3

Legg søtpotet på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje, halvparten av sesamfrøene og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til sprø blomkål og gyllen søtpotet. TIPS: Fordel blomkål jevnt på stekebrettet slik at de stekes jevnt. TIPS: Bruk to stekebrett for 4P.

4

Bland søt chilisaus, soyasaus [1/2 pakke, 2P], en stor skvett limesaft og resterende sesamfrø i en skål.

5

Skjær vårløk i tynne skiver. Bland strimlet salat, halvparten av vårløken og halvparten av svart sesammajones i en skål.

6

Anrett kålsalat, søtpotet og sprøstekt blomkål på tallerkener. Drypp over noen skvetter søt chilisaus og server resterende sesammajones på siden. Strø over resterende vårløk.