Skip to main content
Sprø bang bang-tofu

Sprø bang bang-tofu

med grønne bønner og avokadosalat

Navnet "bang bang" kommer fra en kinesisk kyllingrett der kjøttet tradisjonelt ble banket mørt med en klubbe - "bang, bang"! I denne varianten er kyllingen erstattet med sprøpanerte tofuterninger, servert på en seng luftig ris med stekte grønnsaker, en frisk avokadosalat og selvsagt den velkjente bang bang-sausen.

Tags:
Melkefri
Vegetar
Allergener:
Soya
Sulfitter
Sesam
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel
Antall porsjoner

180 g

Tofu

(Inneholder: Soya)

150 g

Jasminris

1 stk

Avokado

2 stk

Gulrot

25 g

Vegansk srirachamajones

1 stk

Vårløk

40 g

Søt chilisaus

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

150 g

Grønne bønner

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

20 g

Sriracha

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

½ stk

Chili

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til tofu

1 ss

Mel til panering

1 stk

Egg til panering

Kalorier775 kcal
Energi (kj)3241 kj
Fett32.3 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater104.9 g
Sukker23.8 g
Fiber9.1 g
Protein21.5 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium7.2 mg
Potassium541.2 mg
Calcium55.6 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Ovnsbak tofu
2

I mellomtiden, tørk tofu med kjøkkenpapir, skjær i 2 cm store terninger og krydre med salt.

Bland hvetemel og en klype salt og pepper i en dyp tallerken.

Visp egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og en klype salt og pepper i en tredje dyp tallerken.

Vend tofu først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

Fordel på et stekebrett med bakepapir og bak i 20 min, eller til gylne.

Stek grønne bønner
3

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Skjær ender av grønne bønner.

Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Forbered grønnsaker
4

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Bland sesamfrø og gulrot i en stor skål.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Lag bang bang-saus
5

Band søt chilisaus, hvitvinseddik, sriracha og chili i en liten skål.

TIPS: Tilsett chili og sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris, tofu og grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med bang bang-saus, vårløk og en klatt srirachamajones.