
Navnet "bang bang" kommer fra en kinesisk kyllingrett der kjøttet tradisjonelt ble banket mørt med en klubbe - "bang, bang"! I denne varianten er kyllingen erstattet med sprøpanerte tofuterninger, servert på en seng luftig ris med stekte grønnsaker, en frisk avokadosalat og selvsagt den velkjente bang bang-sausen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Tofu
(Inneholder: Soya)
150 g
Jasminris
1 stk
Avokado
2 stk
Gulrot
25 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Vårløk
40 g
Søt chilisaus
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
150 g
Grønne bønner
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
20 g
Sriracha
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
½ stk
Chili
3 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til tofu
1 ss
Mel til panering
1 stk
Egg til panering

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

I mellomtiden, tørk tofu med kjøkkenpapir, skjær i 2 cm store terninger og krydre med salt.
Bland hvetemel og en klype salt og pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og en klype salt og pepper i en tredje dyp tallerken.
Vend tofu først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
Fordel på et stekebrett med bakepapir og bak i 20 min, eller til gylne.

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Skjær ender av grønne bønner.
Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myknet.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Bland sesamfrø og gulrot i en stor skål.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Band søt chilisaus, hvitvinseddik, sriracha og chili i en liten skål.
TIPS: Tilsett chili og sriracha etter smak - det er sterkt.

Anrett ris, tofu og grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med bang bang-saus, vårløk og en klatt srirachamajones.