
Sitronstekt torsk
med ovnsbakte sesampoteter og aioli
I dag kan vi friste med en nydelig fiskerett! Denne klassiske oppskriften på sitronstekt torsk er enkel og veldig smakfull. Vi lager også ovnsbakte sesampoteter og brokkoli, og serverer sitronskiver og en kremet aioli til å dyppe med.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
Ikke inkludert i matkassen din
½ dl
Vann (steg 2)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø, en klype salt* og pepper* og en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne. TIPS: Sørg for at potetbitene er like store, så de blir jevnt stekt.

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall fint og skjær halve sitronen i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Skjær brokkoli i små buketter. Fordel på stekebrettet med potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Hvis det ikke er plass på brettet med potetene, kan du bruke et nytt stekebrett.

Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk på én side i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Snu fisken i stekepannen. Tilsett sitronbuljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i 2-3 min. TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener. Øs over sitronbuljong. Topp med resterende dill og sitronskiver. Server aioli på siden.