HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronstekt Torsk
topBanner
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med ovnsbakte sesampoteter og aioli

I dag kan vi friste med en nydelig fiskerett! Denne klassiske oppskriften på sitronstekt torsk er enkel og veldig smakfull. Vi lager også ovnsbakte sesampoteter og brokkoli, og serverer sitronskiver og en kremet aioli til å dyppe med.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:SesamSelleriSennepEggFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623 kcal
Energi (kj)2607 kj
Fett27.86 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater51.13 g
Sukker7.7 g
Protein34.6 g
Natrium408.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø, en klype salt* og pepper* og en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne. TIPS: Sørg for at potetbitene er like store, så de blir jevnt stekt.

2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall fint og skjær halve sitronen i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Skjær brokkoli i små buketter. Fordel på stekebrettet med potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Hvis det ikke er plass på brettet med potetene, kan du bruke et nytt stekebrett.

4

Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk på én side i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*.

5

Snu fisken i stekepannen. Tilsett sitronbuljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i 2-3 min. TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener. Øs over sitronbuljong. Topp med resterende dill og sitronskiver. Server aioli på siden.