HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronstekt Torsk
topBanner
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med ovnsbakte sesampoteter og aioli

Sitronstekt torsk med sesambakte grønnsaker og kremet aioli

Tags:Under 650 kcalHvetefriBarnevennlig
Allergener:SesamSelleriSennepEggFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623 kcal
Energi (kj)2607 kj
Fett27.86 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater51.13 g
Sukker7.7 g
Protein34.6 g
Natrium408.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø, en klype salt* og pepper* og en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne og sprø. TIPS: Sørg for at potetbitene er like store, så de blir jevnt stekt.

2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall fint og skjær halve sitronen i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Skjær brokkoli i små buketter. Fordel på samme stekebrett som potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Hvis det ikke er plass på brettet med potetene, kan du bruke et nytt stekebrett.

4

Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk på én side i 3-4 min.

5

Snu fisken i stekepannen. Tilsett sitronbuljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i 2-3 min. TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener. Øs over sitronbuljong. Topp med resterende dill og sitronskiver. Server aioli på siden.