Våre matkasserHjelpGavekort
Sitronstekt sei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt sei

Sitronstekt sei

med ovnsbakte sesampoteter og aioli

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Denne ukens fiskerett byr på klassiske smaker som passer til hele familien. Vi steker sei og lar den putre i en herlig saus med smør, sitron, hvitløk og dill. Vi serverer fisken med ovnsbakte poteter, brokkoli og en kremet aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Klimasmart
Allergener:
Selleri
Sesam
Sennep
Egg
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2470 kj
Fett27.2 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater51.3 g
Sukker7.9 g
Protein32.3 g
Natrium408 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm biter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med sesamfrø og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.

TIPS: Skjær poteter i like store biter, så blir de jevnt stekt.

Lag sitronbuljong
2

Finhakk eller press hvitløk. 

Grovhakk dill.

Skjær sitron i båter.

Bland vann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkoli i små buketter.

Når potetene har 15 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet med poteter. Tilsett en liten skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 15 min.

TIPS: Om potetene tar opp for mye plass, bruk et nytt stekebrett til brokkolien.

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. 

Krydre fisk med en klype salt og pepper, og stek i 3-4 min.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland sammen
5

Snu fisken, hell over sitronbuljong og tilsett smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt.

Bland spinat med grønnsakene på stekebrettet.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Hell sitronbuljong over fisken og pynt med sitronbåter og resterende dill.

Server aioli på siden.