HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronstekt Laks
topBanner
Sitronstekt laks

Sitronstekt laks

med sesambakte poteter og ferdiglaget aioli

Populær

Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, så vi gjør alt vi kan for å gjøre det lett for deg. I dag skal vi lage en herlig rett som består av ovnsbakt sitronlaks kombinert med herlige smaker i form av dill, aioli og sesambakte poteter. Med en klatt smør løfter vi smakene og gjør dagens middag til en fest.

Tags:Barnevennlig
Allergener:SesamFiskSelleriSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier779 kcal
Energi (kj)3261 kj
Fett46.36 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater51.07 g
Sukker7.7 g
Protein35.89 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med sesamfrø og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne. TIPS: Skjær potetene i like store biter, så blir de jevnt stekt.

2

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill. Riv en klype sitronskall og del sitron i to. Skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Skjær brokkoli i små buketter. Når potetene har 15 min igjen, plasser brokkoli på det samme stekebrettet og drypp over en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*. Bak i 15 min. TIPS (4P): Bruk et nytt stekebrett til brokkolien hvis det ikke er plass med potetene.

4

Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

5

Snu laksen og tilsett sitronbuljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 3-4 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet matt i midten.

6

Anrett laks, sesampoteter og brokkoli på tallerkener. Bruk en skje til å helle litt sitronkraft over laksen og pynt med sitronskiver og resterende dill. Server aioli på siden.