HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronstekt Laks
topBanner
Sitronstekt laks

Sitronstekt laks

med sesambakte poteter og ferdigblandet aioli

Populær
Allergener:FiskSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

10 g

Sesamfrø

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier690 kcal
Energi (kj)2889 kj
Fett36.36 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater51.09 g
Sukker7.7 g
Protein36.17 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær potet (uskrellet) i 1 cm store biter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, sesamfrø og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylden. TIPS: Skjær poteter i like store biter, så blir de jevnt stekt.

2

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill. Riv en klype sitronskall, deretter del sitron i to. Skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Skjær brokkoli i små buketter. Når potetene har 15 min igjen, plasser brokkoli på det samme stekebrettet og drypp over en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*. Bak i 15 min. TIPS (4P): Hvis potetene tar all plassen, kan du bruke et nytt stekebrett.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

5

Snu laksen og tilsett sitronbuljong og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

6

Anrett laks, sesampoteter og brokkoli på tallerkener. Bruk en skje til å helle litt sitronkraft over laksen og pynt med sitronskiver og resterende dill. Server aioli på siden.