Sesam- og pankopanert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam- og pankopanert svinekjøtt

Sesam- og pankopanert svinekjøtt

med Ginger-Ninja poteter og gressløkyoghurt

Gled deg til sesampanert svinekjøtt inspirert av det asiatiske kjøkkenet! Her kombinerer vi ovnsbakte sesampoteter krydret med vårt eget velkomponerte ingefærkrydder – Ginger Ninja, mangosalat med chili og en smakfull yoghurt med gressløk. Denne oppskriften er både spennende, rask, barnevennlig og mettende!

Tags:
Kalorilett
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Sennep
Egg
Sesam
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Pak choi

½ stk

Mango

½ stk

Rød chili

1 pose

Gressløk

300 g

Svin ytrefilet

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2635 kj
Fett24.4 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater60.2 g
Sukker14.5 g
Protein48.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, strø over halvparten av sesamfrø og krydre med Ginger Ninja og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.  

2

Grovhakk pak choi [1/2 stk, 2P].

Skrell mango [1/2 stk, 2P].

Skjær langs steinen på mango slik at du får to deler.

Skjær hver del i 2 cm biter.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Finhakk gressløk.

Skjær kjøtt i 2 cm strimler på et separat skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Panér kjøtt
3

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Bland panko, resterende sesamfrø og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en annen dyp tallerken.

Vend kjøtt først i egg, så i panko. Sett til side på en tallerken. 

Stek kjøtt
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.

TIPS: Overfør ferdigstekt kjøtt til en tallerken dekket med kjøkkenpapir slik at overflødig olje absorberes.
TIPS: Tilsett ekstra olje om nødvendig slik at kjøttet ikke setter seg fast i pannen. Stek i omganger hvis det blir fullt i pannen.

5

Mens kjøttet steker, bland yoghurt, halvparten av gressløk og en klype salt i en liten skål.

Bland mango, pak choi og chili i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp chilien! 

6

Anrett poteter, kjøtt og mangosalat på tallerkener.

Hell en klatt gressløkyoghurt på siden til dipping.

Pynt poteter og kjøtt med resterende gressløk.