Gled deg til sesampanert svinekjøtt inspirert av det asiatiske kjøkkenet! Her kombinerer vi ovnsbakte sesampoteter krydret med vårt eget velkomponerte ingefærkrydder – Ginger Ninja, mangosalat med chili og en smakfull yoghurt med gressløk. Denne oppskriften er både spennende, rask, barnevennlig og mettende!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ stk
Pak choi
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
1 pose
Gressløk
300 g
Svin ytrefilet
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, strø over halvparten av sesamfrø og krydre med Ginger Ninja og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Grovhakk pak choi [1/2 stk, 2P].
Skrell mango [1/2 stk, 2P].
Skjær langs steinen på mango slik at du får to deler.
Skjær hver del i 2 cm biter.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Finhakk gressløk.
Skjær kjøtt i 2 cm strimler på et separat skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Bland panko, resterende sesamfrø og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en annen dyp tallerken.
Vend kjøtt først i egg, så i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
TIPS: Overfør ferdigstekt kjøtt til en tallerken dekket med kjøkkenpapir slik at overflødig olje absorberes.
TIPS: Tilsett ekstra olje om nødvendig slik at kjøttet ikke setter seg fast i pannen. Stek i omganger hvis det blir fullt i pannen.
Mens kjøttet steker, bland yoghurt, halvparten av gressløk og en klype salt i en liten skål.
Bland mango, pak choi og chili i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp chilien!
Anrett poteter, kjøtt og mangosalat på tallerkener.
Hell en klatt gressløkyoghurt på siden til dipping.
Pynt poteter og kjøtt med resterende gressløk.