Rotfruktlapper og røkt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rotfruktlapper og røkt laks

Rotfruktlapper og røkt laks

med syltede grønnsaker og fersk dill

Klar for en skikkelig grønnsaksfest? I dagens middag blir det sprø lapper bestående av potet, gulrot, pastinakk og løk. I tillegg inviteres rødbete og syltete grønnsaker med på festen. Rettens æresgjest er en norsk favoritt: røkt laks.

Tags:
Kalorilett
Under 50g karbo
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødbete

1 stk

Rødløk

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Røkt laks

(Inneholder Fisk)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

250 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

1 ts

Sukker (steg 2)

2 stk

Egg (steg 4)

3 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier555 kcal
Energi (kj)2321 kj
Fett24.8 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater55.1 g
Sukker18.4 g
Protein26.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok rødbete
1

Skjær rødbete (uskrellet) i 2 cm biter. Legg rødbete i en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Kok i 10-12 min. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig.

Sylt grønnsaker
2

Skjær agurk i tynne skiver. Grovhakk halvparten av dillen (spar litt til pynt). Skjær halvparten av rødløken i tynne skiver, og sett resterende rødløk til side. Bland rødløkskiver, agurk, dill, hvitvinseddik, sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett vann* til grønnsakene er dekket. Rør godt og sett til side. Rør av og til frem til servering.

Forbered grønnsaker
3

Riv potet og gulrot grovt (uskrellet). Finhakk resterende rødløk. Finhakk eller press hvitløk.

Lag farse
4

Visp egg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett revne grønnsaker, finhakket rødløk, hvitløk, hvetemel* [3 ss | 6 ss], grønnsaksbuljong, salt* [½ ts | 1 ts] og en stor klype pepper* i skålen. Rør godt.

Stek rotfruktlapper
5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Form farsen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem flatere med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir. VIKTIG: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Anrett rotfruktlapper og rødbeter på tallerkener. Hell av væsken og legg syltet agurk og rødløk på siden av tallerken. Legg lag av røkt laks over lappene og drypp noen klatter creme fraiche over. Server resterende creme fraiche [1/2 pakke, 2P] på siden. Topp med resterende dill.