Våre matkasserHjelpGavekort
Pannestekt halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt halloumi

Pannestekt halloumi

med varm kikertsalat og mild sitrondressing

En virkelig herlig alt-i-en rett, med masse smak og struktur. Vi koker couscous med gulrot, hvitløk og grønnsaksbuljong. Samtidig steker vi kikerter med lekre krydderier. Vi blander couscous og kikerter med paprika, agurk, rødløk og persille til en helt nydelig salat. Vi topper det med avokado, pannestekt halloumi og en mild sitrondressing.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Grønnsaksbuljong

1 pakke

Kikerter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

200 g

Halloumi

1 stk

Avokado

½ stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Sitron

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Paprika

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1085 kcal
Energi (kj)4539 kj
Fett60.39 g
Mettet fett25.3 g
Karbohydrater71.97 g
Sukker21.6 g
Protein42.82 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Riv gulrot (uskrellet). Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett gulrot og hvitløk, og stek i 2-3 min. Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og rør godt. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Stek kikerter
2

Hell væsken av kikerter og legg dem i en skål. Bland kikerter med Ay Cajun-ba og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min. Overfør til en skål.

Bland kikertsalat
3

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Grovhakk agurk. Finhakk persille. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær avokado på langs. Ta innmaten ut med en skje og skjær i 1 cm store biter. Bland paprika, agurk, rødløk og persille (spar litt til pynt) i skålen med kikerter. Tilsett en skvett olivenolje*, og krydre med salt* og pepper*. Bland forsiktig.

Lag sitrondressing
4

Skjær halloumi i 1/2 cm tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 2 min på hver side, til gylne. Riv sitronskall fint og skjær sitron i båter. Bland halvparten av sitronskallet med rømme [1/2 pakke, 2P] i en skål. Krydre med salt*og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek halloumi
5

Rør couscous inn i skålen med kikertsalat med en gaffel sammen med resterende sitronskall.

Server
6

Fordel kikertsalat i dype tallerkener. Topp med avokado og halloumi. Pynt med persille og server sitronbåter og sitrondressing på siden.