HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekt Halloumi
topBanner
Pannestekt halloumi

Pannestekt halloumi

med varm kikertsalat og mild sitrondressing

En virkelig herlig alt-i-en rett, med masse smak og struktur. Vi koker couscous med gulrot, hvitløk og grønnsaksbuljong. Samtidig steker vi kikerter med lekre krydderier. Vi blander couscous og kikerter med paprika, agurk, rødløk og persille til en helt nydelig salat. Vi topper det med avokado, pannestekt halloumi og en mild sitrondressing.

Tags:RaskVegetar
Allergener:GlutenSelleriSulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

100 g

Couscous

(InneholderGluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pakke

Kikerter

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

1 stk

Hvitløk

200 g

Halloumi

(InneholderMelk)

1 stk

Avokado

½ stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Sitron

150 g

Rømme

(InneholderMelk)

1 stk

Paprika

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1085 kcal
Energi (kj)4539 kj
Fett60.39 g
Mettet fett25.3 g
Karbohydrater71.97 g
Sukker21.6 g
Protein42.82 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Riv gulrot (uskrellet). Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett gulrot og hvitløk, og stek i 2-3 min. Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og rør godt. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

2

Hell væsken av kikerter og legg dem i en skål. Bland kikerter med Ay Cajun-ba og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5 min. Overfør til en skål.

3

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Grovhakk agurk. Finhakk persille. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær avokado på langs. Ta innmaten ut med en skje og skjær i 1 cm store biter. Bland paprika, agurk, rødløk og persille (spar litt til pynt) i skålen med kikerter. Tilsett en skvett olivenolje*, og krydre med salt* og pepper*. Bland forsiktig.

4

Skjær halloumi i 1/2 cm tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 2 min på hver side, til gylne. Riv sitronskall fint og skjær sitron i båter. Bland halvparten av sitronskallet med rømme [1/2 pakke, 2P] i en skål. Krydre med salt*og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Rør couscous inn i skålen med kikertsalat med en gaffel sammen med resterende sitronskall.

6

Fordel kikertsalat i dype tallerkener. Topp med avokado og halloumi. Pynt med persille og server sitronbåter og sitrondressing på siden.