
Panert kylling som gratineres med tomatsaus og ost er en klassiker i det amerikansk-italienske kjøkkenet. Vi panerer kylling i panko og egg, bruner den i stekepannen for så å steke den ferdig i ovnen. Mot slutten av steketiden topper vi kyllingen med en fyldig tomatsaus og revet gouda. Resten av tomatsausen blandes med al-dente spaghetti og serveres med en rask agurk- og tomatsalat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Basilikum
4 g
Middelhavsdrøm
195 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
300 g
Kyllingbryst
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
1 stk
Agurk
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
1 stk
Tomat
¼ ts
Salt til kjøtt
1 stk
Egg til panering
½ dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat

Forvarm ovnen til 240/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Grovhakk basilikum (spar noen blader til pynt).

Legg kylling mellom to bakepapir på et skjærebrett. Bank flate (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Krydre med en klype salt.
Pisk egg i en dyp tallerken.
Bland panko og en stor klype salt og pepper i en ny dyp tallerken.
Vend kylling først i egg, og så i panko. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 1-2 min på hver side, eller til gyllen.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Tørk av stekepannen og varm opp på middels varme.
Tilsett hakkede tomater, basilikum, Middelhavsdrøm, vann, sukker og salt. La putre i 3-4 min.

Bak kylling i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.
Når det gjenstår 3-4 min av steketiden, topp kylling med halvparten av tomatsausen og revet gouda.
Kok pasta i 8-9 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet. Bland pasta i resten av tomatsausen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, skjær tomat og agurk i 1 cm store biter.
Bland agurk, tomat, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Anrett pasta i skåler.
Topp med panert kylling og garner med basilikum.
Server med agurk- og tomatsalat.