Skip to main content
Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus

Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus

med blomkålmos og sprø grønnkål

Kjørvel er en mildt bitter, aromatisk urt som enkelt kan heve de fleste retter et par hakk. I denne retten ovnsbaker vi torsk, og øser over med en fyldig kjørvelsaus. Fisken serveres på en kremete mos laget av potet og blomkål, og toppes med gresskarkjerner. Denne retten kommer til å bli en ny favoritt!

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Pesce
Milk
Egg
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

1 stk

Sitron

500 g

Bakepotet

1 stk

Kjørvel

5 g

Gresskarkjerner

2 stk

Hvitløk

50 g

Grønnkål

20 g

Finrevet ost

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Blomkålbuketter

75 g

Rødkål

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Spart grønnsaksvann

3 ss

Melk til mos

1 ts

Salt til mos

2 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier577 kcal
Energi (kj)2416 kj
Fett19.9 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater82.8 g
Sukker35.2 g
Fiber31.1 g
Protein54.1 g
Natrium408.1 mg
Calcium0.5 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Lag blomkålmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløk.

Kok potet, blomkål og halvparten av hvitløk i 11-13 min, til det enkelt kan deles med en kniv.

Spar litt vann i en kopp og hell av resten. Tilsett finrevet ost, melk, salt og pepper. Mos til mykt, og sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremete mos.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk eller press resterende hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Fjern stilk fra kjørvel.

Bland kjørvelsmør
3

Bland kokevann, kyllingbuljong, sitronsaft, smør og halvparten av kjørvel i en liten skål. Rør til smøret smelter.

Tørk torsk med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.

Bak torsk
4

Legg torsk i en ildfast form og topp med kjørvelsmør. Bak i ovnen i 12-15 min, til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bak grønnsaker
5

Fordel grønnkål og gresskarkjerner på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 7-9 min, til sprø.

Press over en skvett sitronsaft når kålen er ferdigstekt, og bland sammen.

Server
6

Anrett blomkålmos på tallerkener.

Topp med sprø grønnkål, gresskarkjerner og torsk.

Øs over kjørvelsaus.

Topp med resterende kjørvel.