Kjørvel er en mildt bitter, aromatisk urt som enkelt kan heve de fleste retter et par hakk. I denne retten ovnsbaker vi torsk, og øser over med en fyldig kjørvelsaus. Fisken serveres på en kremete mos laget av potet og blomkål, og toppes med gresskarkjerner. Denne retten kommer til å bli en ny favoritt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
1 stk
Sitron
500 g
Bakepotet
1 stk
Kjørvel
5 g
Gresskarkjerner
2 stk
Hvitløk
50 g
Grønnkål
20 g
Finrevet ost
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Blomkålbuketter
75 g
Rødkål
1 ss
Spart grønnsaksvann
3 ss
Melk til mos
1 ts
Salt til mos
2 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Skrell hvitløk.
Kok potet, blomkål og halvparten av hvitløk i 11-13 min, til det enkelt kan deles med en kniv.
Spar litt vann i en kopp og hell av resten. Tilsett finrevet ost, melk, salt og pepper. Mos til mykt, og sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremete mos.
Finhakk eller press resterende hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Fjern stilk fra kjørvel.
Bland kokevann, kyllingbuljong, sitronsaft, smør og halvparten av kjørvel i en liten skål. Rør til smøret smelter.
Tørk torsk med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.
Legg torsk i en ildfast form og topp med kjørvelsmør. Bak i ovnen i 12-15 min, til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Fordel grønnkål og gresskarkjerner på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 7-9 min, til sprø.
Press over en skvett sitronsaft når kålen er ferdigstekt, og bland sammen.
Anrett blomkålmos på tallerkener.
Topp med sprø grønnkål, gresskarkjerner og torsk.
Øs over kjørvelsaus.
Topp med resterende kjørvel.