HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Torsk Og Kjørvelsaus
topBanner
Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus

Ovnsbakt torsk og kjørvelsaus

med blomkålmos og sprø grønnkål

I dag lager vi en skikkelig god rett som består av ovnsbakt blomkål, blomkålmos, grønnkål og torsk! Torsken bader i en hjemmelaget kjørvelsaus og får følge av gresskarkjerner. Denne retten kommer til å bli en ny favoritt!

Tags:Barnevennlig
Allergener:MelkEggFiskSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

275 g

Blomkål

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

50 g

Grønnkål

10 g

Gresskarkjerner

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Kjørvel

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann (steg 3)

2 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier698 kcal
Energi (kj)2922 kj
Fett35.13 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater53.87 g
Sukker8 g
Protein39.04 g
Natrium408.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Ildfast form
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp vann i en vannkoker/liten kjele. Kok opp en ny kjele med lettsaltet vann. Skjær halvparten av blomkål i tynne skiver og resten i 2 cm biter. Skrell hvitløk og potet og skjær potet i 2 cm biter. Tilsett potet, blomkålbiter og halvparten av hvitløken i kjelen med kokende vann. Kok i 10-12 min. Hell vannet av kjelen og tilsett finrevet ost, smør [1 ss | 2 ss], melk [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper. Mos med potetmoser eller gaffel. Sett til side under lokk til servering.

2

Legg skivet blomkål i en skål med kaldt vann. Press eller finhakk resterende hvitløk. Skjær sitron i båter. Fjern stilken fra kjørvel.

3

Bland kokende vann [1 ss | 2 ss], grønnsaksbuljong, sitronsaft [2 ss | 4 ss], smør [2 ss | 4 ss] og halvparten av kjørvelen i en skål. Rør sammen til smøret har smeltet. Klapp torsk tørr med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper på begge sider.

4

Legg torsk i en ildfast form og topp med kjørvelsmør. Bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Hell vannet av skålen med blomkålskiver. Fordel grønnkål og gresskarkjerner [1/2 pakke, 2P] på en side av et stekebrett med bakepapir og blomkål på den andre siden. Drypp over sitronolje og bland godt. Bak i ovnen i 7-9 min, til sprø.

6

Anrett blomkålmos på tallerkener. Topp med sprø grønnkål og torsk. Øs over kjørvelsaus og topp med blomkålskiver og resterende kjørvel.