Vi frister med lune ovnsbakte torskefileter toppet med smør, som serveres med en rekke nydelige tilbehør. Vi koker poteter, ovnsbaker rødbeter og stuer spisskål med mornaysaus og persille. Retten toppes med et dryss grovhakkede mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Kruspersille
200 g
Spisskål
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
2 stk
Rødbete
100 g
Mornaysaus
(Inneholder: Melk)
1 ss
Smør (steg 3)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Legg poteter i en stor kjele med saltet vann og kok opp.
Kok i 25-30 min, eller til potet enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, krydre med en klype salt og pepper og sett til side under lokk.
Skrell rødbeter og skjær i 1 cm store biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Tørk torsk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Legg fisk over i en ildfast form, og topp hver filet med smør [1 ss | 2 ss].
Dekk med folie og stek i ovnen i 12-15 min.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk persille.
Grovhakk mandler.
Halver og skjær spisskål i tynne skiver.
Tilsett spisskål i det kokende vannet og kok under lokk i 5 min. Hell av vannet, og sett til side i en skål.
Tilsett mornaysaus i kjelen brukt til kål. Varm i 30 sek.
Tilsett kokt kål og persille, og varm i 1 min.
Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett fisk, stuet kål og potet på tallerkener.
Server med rødbeter og topp med hakkede mandler.