topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavskrydret sei

Middelhavskrydret sei

med pommes frites og tomatsalat

Denne fiskeretten kommer til å falle i smak hos hele familien. Her tar vi klassiske ingredienser og skaper et fyrverkeri av smaker og farger. Vi lager en lekker sei, som vi panerer i panko og middelhavskrydderier. Vi serverer fisken med hjemmelaget pommes frites, en nydelig salat med cherrytomater og en kremet majones.

Tags:
Kalorilett
Melkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

125 g

Cherrytomater

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

½ g

Chiliflak

4 g

Middelhavsdrøm

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier635 kcal
Energi (kj)2658 kj
Fett34 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater56.2 g
Sukker7.5 g
Protein28.5 g
Natrium28.9 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne staver. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, del cherrytomater i to. Fordel i hjørnet på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, balsamico,  sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20 min.

Bland panko [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss], Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper.

Forbered fisk
3

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg fisk på stekebrettet med tomatene når det er 13 min igjen av steketiden. Hell urteblandingen over fisken og trykk den forsiktig ned slik at den fester seg. Noe vil falle av på stekebrettet – det skal brukes senere!

Ovnsbak fisk
4

Ovnsbak fisk i 12-13 min, eller til skorpen er gyllen og fisken er gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når den er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, skrell squash [1/2 stk, 2P] i lange bånd. Skjær midten i små biter. 

Finhakk basilikum. 

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], chiliflak [1/2 stk, 2P], squash, basilikum, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Vend inn tomatene når de er ferdigstekte.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett fisk, pommes frites og salat på tallerkener. 

Strø over resterende panering fra stekebrettet, og server majones på siden.