topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert torsk

Middelhavsinspirert torsk

med gresk salatost og syrlig basilikumsmør

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag drømmer vi oss bort til sørligere strøk og lager et fantastisk måltid med masse smak og farge. Torsk og cherrytomater smaker nydelig når de bakes i ovnen med basilikumsmør. De får selskap i ovnen av poteter og paprika toppet med gresk salatost.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Under 50g karbo
Allergener:
Selleri
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Basilikum

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier658 kcal
Energi (kj)2755 kj
Fett30.7 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater53.6 g
Sukker11.3 g
Protein37.7 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Ta smør ut av kjøleskapet.

Skjær potet i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne. 

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk basilikumblader.

Bland hvitløk, sitronsaft [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong, smør [2 ss | 4 ss], basilikum og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Mos gjerne med en gaffel.

Forbered fisk
3

Del cherrytomater i to. Legg cherrytomater i bunnen av en ildfast form med bakepapir i. Drypp over olivenolje [1/ 2 ss | 1 ss] og krydre med en klype salt og pepper.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper.

Legg fisk over tomatene og topp fisk med urtesmør. Sett til side.

Bak fisk
4

Fjern frøene og skjør paprika i 2 cm strimler.

Når potetene har 15 min igjen, legg paprika på stekebrettet med poteter. Sett også inn den ildfaste formen med fisk. Bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Tilsett gresk salatost
5

Når poteter og paprika er ferdig stekt, smuldre gresk salatost over.

Server
6

Fordel greske poteter og paprika på tallerkener.

Topp med cherrytomater og fisk.

Øs urtesmør over fisken.

Server sitronbåter på siden og press en skvett over om ønskelig.