Skip to main content
Meksikansk-inspirert bacon- og kyllingburger

Meksikansk-inspirert bacon- og kyllingburger

med avokadodipp og tomatsalsa

La deg friste av vår saftige kyllingburger med bacon, krydder og friske ingredienser. Full av meksikanske smaker, perfekt for deg som vil ha en burger med det lille ekstra.

Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

62.5 g

Bacon, skiver

50 g

Cheddar/Gouda ostemix, revet

(Inneholder: Melk)

1 stk

Avokado

1 stk

Tomat

½ stk

Paprika

1 stk

Løk

1 stk

Koriander

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

½ stk

Chili

1 stk

Sitrusfrukt

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

½ stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til dipp

¼ ts

Salt til guacamole

¼ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier1051 kcal
Energi (kj)4398 kj
Fett42.9 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater103.5 g
Sukker19.4 g
Fiber13.2 g
Protein62.3 g
Natrium6.8 mg
Potassium600.3 mg
Calcium29.6 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag guacamole
2

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.

Mos avokado med olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Halver sitrusfrukt.

Bland halvparten av rødløk, chili, sukker, salt og en skvett sitrusfruktsaft i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek bacon
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Krydre med salt og Ay Cajun-ba.

Stek kylling
4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika og resterende rødløk i 1-2 min, eller til noe myknet.

Tilsett kylling og stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme. Topp kylling med ost ost stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland tomatsalsa
5

I mellomtiden, del brød på midten. Varm direkte på en rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Grovhakk koriander og tomat, og bland inn i skålen med rødløk.

Skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.

Server
6

Anrett potetbåter på tallerkener.

Smør nedre brødhalvdel med guacamole.

Topp med salat, kylling, paprika, rødløk, bacon, tomatsalsa og den øvre brødhalvdel.

Server med resterende salat og tomatsalsa på siden.