Skip to main content
Meksikansk hakkebiff og avokadomos
Meksikansk hakkebiff og avokadomos

Meksikansk hakkebiff og avokadomos

med ovnsbakt søtpotet og pico de gallo

I dag skal vi lage meksikanske hakkebiffer, som får en herlig smak av vår egne krydderblanding, Tex-Mex. Vi lager også pommes frites av søtpotet, og en smakfull Pico de Gallo - en rå salsa laget av rødløk, tomat, oregano og sitrusfrukt. Vi topper hakkebiffene med avokadomos.

Tags:
Melkefri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Chili

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Oregano

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Sitrusfrukt

1 stk

Avokado

450 g

Søtpotet

2 stk

Tomat

5 g

Tex-Mex

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 stk

Egg til biffer

¼ ts

Salt til biffer

Næringsinnhold

Kalorier682 kcal
Energi (kj)2854 kj
Fett33.7 g
Mettet fett10.8 g
Karbohydrater57 g
Sukker8.6 g
Fiber9.6 g
Protein36.7 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium153.1 mg
Potassium340.7 mg
Calcium23 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Form hakkebiffer
2

Bland kjøttdeig, egg, panko, Tex-Mex og en klype salt.

Formfarse til ca 2 cm tykke biffer (1 per person).

Stek hakkebiffer
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, til gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag Pico de Gallo
4

I mellomtiden, finhakk tomat og løk.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Plukk blader av oregano og grovhakk.

Fjern frøene og finhakk chili.

Bland tomat, løk, oregano, chili og en stor skvett sitrusfruktsaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Mos avokado
5

Del avokado i to og fjern steinen. Grav ut innmaten og mos med en gaffel i en skål. Tilsett en stor skvett sitrusfruktsaft og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett ovnsbakt søtpotet, hakkebiff og Pico de Gallo på tallerkener.

Topp hakkebiff med avokadomos.