
I dag skal vi lage meksikanske hakkebiffer, som får en herlig smak av vår egne krydderblanding, Tex-Mex. Vi lager også pommes frites av søtpotet, og en smakfull Pico de Gallo - en rå salsa laget av rødløk, tomat, oregano og sitrusfrukt. Vi topper hakkebiffene med avokadomos.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Chili
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Oregano
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Sitrusfrukt
1 stk
Avokado
450 g
Søtpotet
2 stk
Tomat
5 g
Tex-Mex
½ stk
Løk
½ ts
Salt til poteter
1 stk
Egg til biffer
¼ ts
Salt til biffer

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bland kjøttdeig, egg, panko, Tex-Mex og en klype salt.
Formfarse til ca 2 cm tykke biffer (1 per person).

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, til gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, finhakk tomat og løk.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Plukk blader av oregano og grovhakk.
Fjern frøene og finhakk chili.
Bland tomat, løk, oregano, chili og en stor skvett sitrusfruktsaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.


Anrett ovnsbakt søtpotet, hakkebiff og Pico de Gallo på tallerkener.
Topp hakkebiff med avokadomos.

