Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mediterranean chicken

med ovnsbakte grønnsaker og hjemmelaget tzatziki

I dag byr vi på en lekker oppskrift på ovnsbakte rotfrukter og stekt kyllingfilet som gir en herlig smaksopplevelse. Mens søtpotet, gulrot og rødbete passer seg selv i ovnen, lager vi en tzatziki med fersk persille. Drypp over en skvett sitronsaft og sett tennene i denne smakfulle retten.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

450 g

Søtpotet

1 stk

Hvitløk

2 stk

Rødbete

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier483 kcal
Energi (kj)2021 kj
Fett6.2 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater57.9 g
Sukker22.8 g
Protein43.5 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete og gulrot (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær søtpotet i 2 cm tynne båter. Skjær løk i båter.

2

Fordel løk, rødbete og gulrot på den ene siden et stekebrett med bakepapir. Legg søtpotetbåter på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, til møre. TIPS: Rødbeter er gjennomstekt når de enkelt kan deles med en gaffel.

3

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk persille. Riv agurk og press ut så mye vann som mulig. Legg en flat hånd på kyllingbryst og bruk en skarp kniv til å skjære horisontalt gjennom for å lage to tynne fileter, på et eget skjærebrett. Bland Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett olivenolje i en skål. Vend kylling i marinaden.

Stek kylling
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-5 min på hver side, til gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland yoghurt, hvitløk, halvparten av persillen og agurk i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, søtpotet og kylling på tallerkener. Drypp over tzatziki og pynt med resterende persille.