Marokkansk kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk kylling

Marokkansk kylling

med lun bulgursalat og hummusdressing

En fargerik og lekker salat laget med spinat, tomat, rødløk, paprika og bulgur som toppes med sprø mandler. Vi steker kylling med Saha-Ras, en krydderblanding som byr på en fantastisk smakskalvakade. Hummusdressingen gjør retten komplett.

Tags:
Kalorilett
Rask
Proteinrik
Under 50g karbo
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Sesam
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Saha-Ras

2 stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Paprika

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Sitron

50 g

Hummus

(Inneholder Sesam)

½ stk

Rødløk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier542 kcal
Energi (kj)2267 kj
Fett16.2 g
Mettet fett2 g
Karbohydrater42.6 g
Sukker11 g
Protein46.1 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl], kyllingbuljong og salt [1/2 ts I 1 ts].

Kok bulgur i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen.

Skyll og grovhakk spinat.

TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann. 

Forbered råvarer
2

Finhakk tomat.

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Skjær sitron i båter. 

Finhakk paprika.

På et eget skjærebrett, legg en flat hånd på kyllingbryst og bruk en skarp kniv for å dele den i to på langs.

Stek kylling
3

Bland kylling, Saha-Ras, en skvett olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Bland godt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland hummusdressing
4

Grovhakk mandler.

Bland hummus, en skvett sitronsaft, vann [1 ss | 2 ss], en klype salt og en stor klype pepper i en skål.

Bland bulgursalat
5

Bland spinat, tomat, rødløk, paprika, en skvett sitronsaft og bulgur i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Bland godt. Smak til med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett kylling og bulgursalat på tallerkener.

Press over en skvett sitronsaft og pynt salaten med mandler.

Server hummusdressing på siden.