Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ g
Oregano, tørket
½ stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 pose
Basilikum
1 pakke
Svarte bønner
50 g
Revet mozzarella
4 g
Hvitløksflørt
50 g
Panko paneringsmel
75 g
Grønne bønner
60 g
Salatblanding
20 g
Honning- og sennepsdressing
1 pakke
Gresskarkjerner
60 g
Calabresepesto
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med oregano, og en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne.
Finhakk basilikum. Riv løk [1/2 stk, 2P] og gulrot (uskrellet) grovt. Hell væske fra sorte bønner. Mos bønner med en gaffel i en stor bolle.
Bland basilikum, revet løk, mozzarella, panko, Hvitløksflørt, hvetemel* [1 ts | 2 ts], egg* [1 stk | 2 stk], salt* [½ ts | 1 ts], en klype pepper*, og halvparten av gulrot i bollen med bønner. Form bønnemix til baller (5 per. person) og press dem forsiktig til de er ca 2 cm høye.
Kok opp vann* i en vannkoker eller kjele. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bønne- og mozzarellakaker i 4-5 min på hver side. TIPS: Bruk to stekepanner til 4P. Ha haricot verts [½ stk, 2P] i en stor bolle og dekk med kokende vann. Sett til side i 5 min, eller inntil grønne og møre, men fremdeles sprø. Hell vannet fra og skyll med kaldt vann*.
Bland haricot verts med salatmix, resterende gulrot, honning- og sennepsdressing og en klype salt* og pepper* i en bolle.
Anrett poteter, bønne- og mozzarellakaker og salat på tallerkener. Topp salat med gresskarfrø. Serveres med en klatt calabrese pesto.