
Kremet tortelloni
med stekte reker og fersk basilikum
Kremet tortelloni med stekte reker og fersk basilikum
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
250 g
Brokkoli
1 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 pose
Basilikum
2 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte
Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær brokkoli i små buketter og stilken i 2 cm biter. Kok brokkoli og tortelloni i 3-4 min, til ‘al dente’. Rør jevnlig. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Bland en skvett olivenolje* med pastaen i kjelen om ønskelig. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.
Finhakk løk og hvitløk (press om ønskelig). Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk basilikum.
Krydre reker med en klype salt*. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og ugjennomsiktige i midten.
Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett hvitløk, tomat og en stor klype salt*. Kok i 1-2 min. Senk til middels varme og rør inn creme fraiche [½ pakke, 2P] og pastavann* [1 dl | 2 dl]. TIPS: Ikke vask stekepannen, dermed bevares smaken fra rekene i sausen.
Bland basilikum (spar litt til pynt), finrevet ost, reker, tortelloni, brokkoli, salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper* inn i sausen. Kok i 1-2 min, til sausen tykner. Om sausen er for tykk, tilsett mer pastavann*. Smak eventuelt til med mer salt* og pepper*.
Anrett kremet tortelloni og reker på tallerkener. Topp med resterende basilikum.