HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Tortelloni
topBanner
Kremet tortelloni

Kremet tortelloni

med stekte reker og fersk basilikum

Kremet tortelloni med stekte reker og fersk basilikum

Tags:Rask
Allergener:EggGlutenMelkSkalldyrSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(InneholderEgg, Gluten, MelkKan inneholdeSoya, Sennep)

150 g

Reker

(InneholderSkalldyr, SulfitterKan inneholdeSoya, Sennep, Melk, Egg, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

250 g

Brokkoli

1 stk

Tomat

1 stk

Løk

1 pose

Basilikum

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(InneholderEgg, Melk)

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier780 kcal
Energi (kj)3264 kj
Fett36.66 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater67.42 g
Sukker14.3 g
Protein38.22 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær brokkoli i små buketter og stilken i 2 cm biter. Kok brokkoli og tortelloni i 3-4 min, til ‘al dente’. Rør jevnlig. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Bland en skvett olivenolje* med pastaen i kjelen om ønskelig. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.

2

Finhakk løk og hvitløk (press om ønskelig). Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk basilikum.

3

Krydre reker med en klype salt*. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og ugjennomsiktige i midten.

4

Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett hvitløk, tomat og en stor klype salt*. Kok i 1-2 min. Senk til middels varme og rør inn creme fraiche [½ pakke, 2P] og pastavann* [1 dl | 2 dl]. TIPS: Ikke vask stekepannen, dermed bevares smaken fra rekene i sausen.

5

Bland basilikum (spar litt til pynt), finrevet ost, reker, tortelloni, brokkoli, salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper* inn i sausen. Kok i 1-2 min, til sausen tykner. Om sausen er for tykk, tilsett mer pastavann*. Smak eventuelt til med mer salt* og pepper*.

6

Anrett kremet tortelloni og reker på tallerkener. Topp med resterende basilikum.