topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet tortelloni

Kremet tortelloni

med stekte reker og fersk basilikum

Kremet tortelloni med stekte reker og fersk basilikum

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Melk
Egg
Gluten
Skalldyr
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

250 g

Brokkoli

1 stk

Tomat

1 stk

Løk

1 pose

Basilikum

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier780 kcal
Energi (kj)3264 kj
Fett36.7 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater67.4 g
Sukker14.3 g
Protein38.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok tortelloni
1

Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær brokkoli i små buketter og stilken i 2 cm biter. Kok brokkoli og tortelloni i 3-4 min, til ‘al dente’. Rør jevnlig. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Bland en skvett olivenolje* med pastaen i kjelen om ønskelig. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.

Forbered råvarer
2

Finhakk løk og hvitløk (press om ønskelig). Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk basilikum.

Stek reker
3

Krydre reker med en klype salt*. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og ugjennomsiktige i midten.

Lag saus
4

Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett hvitløk, tomat og en stor klype salt*. Kok i 1-2 min. Senk til middels varme og rør inn creme fraiche [½ pakke, 2P] og pastavann* [1 dl | 2 dl]. TIPS: Ikke vask stekepannen, dermed bevares smaken fra rekene i sausen.

Bland sammen
5

Bland basilikum (spar litt til pynt), finrevet ost, reker, tortelloni, brokkoli, salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper* inn i sausen. Kok i 1-2 min, til sausen tykner. Om sausen er for tykk, tilsett mer pastavann*. Smak eventuelt til med mer salt* og pepper*.

Server
6

Anrett kremet tortelloni og reker på tallerkener. Topp med resterende basilikum.