Skip to main content
Kremet svinekjøttgryte
Kremet svinekjøttgryte

Kremet svinekjøttgryte

med kokte poteter og agurksalat

I dag skal vi lage skikkelig god hyggemat! Vi lager en kremet persille- og svinekjøttgryte som er krydret med masse hvitløk, både frisk hvitløk og i form av vår egne krydderblanding, Hvitløksflørt. Vi serverer gryten med kokte poteter og en sprø agurksalat med kål.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Barnevennlig
Hvetefri
Under 50g karbo
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Hvitløksflørt

150 g

Kålblanding

1 pose

Bladpersille

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier652 kcal
Energi (kj)2729 kj
Fett28.4 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater54.4 g
Sukker10.7 g
Fiber6.7 g
Protein46.1 g

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok poteter i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og sett til side under lokk for å holde på varmen.

Stek svinekjøtt
2

Skjær svinekjøtt i 3 cm biter på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min. Overfør til en skål og sett til side.

Forbered gryte
3

Finhakk persille. Press eller finhakk hvitløk. Stek hvitløk i samme stekepanne på middels høy varme i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kyllingbuljong. La putre på lav varme i 2-3 min, til fløten begynner å tykne.

Lag agurksalat
4

Grovhakk agurk. Bland kålblanding, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Masser med hendene i 30 sek, til møre. Tilsett agurk og bland sammen.

Tilsett svinekjøtt
5

Tilsett halvparten av persillen i stekepannen og krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts]. Tilsett svinekjøtt og bland sammen.

Server
6

Anrett poteter og svinekjøttgryte på tallerkener. Øs over saus fra stekepannen. Pynt med persille og server agurksalat på siden.