I dag skal vi lage skikkelig god hyggemat! Vi lager en kremet persille- og svinekjøttgryte som er krydret med masse hvitløk, både frisk hvitløk og i form av vår egne krydderblanding, Hvitløksflørt. Vi serverer gryten med kokte poteter og en sprø agurksalat med kål.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Hvitløksflørt
150 g
Kålblanding
1 pose
Bladpersille
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok poteter i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og sett til side under lokk for å holde på varmen.
Skjær svinekjøtt i 3 cm biter på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min. Overfør til en skål og sett til side.
Finhakk persille. Press eller finhakk hvitløk. Stek hvitløk i samme stekepanne på middels høy varme i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kyllingbuljong. La putre på lav varme i 2-3 min, til fløten begynner å tykne.
Grovhakk agurk. Bland kålblanding, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Masser med hendene i 30 sek, til møre. Tilsett agurk og bland sammen.
Tilsett halvparten av persillen i stekepannen og krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts]. Tilsett svinekjøtt og bland sammen.
Anrett poteter og svinekjøttgryte på tallerkener. Øs over saus fra stekepannen. Pynt med persille og server agurksalat på siden.